torsdag 22. januar 2015

Sokker, votter og lue




Dette er Slitesterke herresokker i ull fra sokkealongen på Uformelt. Eller det kunne vært, dersom jeg hadde fulgt oppskriften. ;o) 
 
Men det er ihvertfall herresokker, og de er ribbestrikket og har forsterket hæl som i oppskriften, så jeg satser på at de teller i alongen likevel.



















52 masker, strikket på p 3,5. Vekt 136 g. Garnet er en tråd sokkegarn fra Tiger (nederst) og en tråd sokkegarn fra Enchanted Knoll Farm i fargen Whale Song. Sistnevnte fikk jeg for flere år siden i bytte mot en strikketøymappe, og det er blitt liggende fordi jeg skulle spare det til de helt spesielle sokkene.
 
De helt spesielle sokkene har ikke dukket opp foreløpig, så når jeg fikk se hvor fint fargene passet sammen med det spettete Tigergarnet så bestemte jeg meg for å bruke det til disse sokkene. Som egentlig skulle strikkes i tykkelse raggegarn som jeg kun har rester av i lageret. Dermed ble det alongsokker likevel, selv om jeg feiget ut på Brigit (se forrige innlegg).
 

Etter sokker kommer votter, her er et nytt par Martinevotter strikket i samme garnkombinasjon som de i forrige post, en tråd Trysil sportsgarn og en tråd Pt2 på pinne 5,5. Vekt 104 g.
 
Her fikk jeg brukt to rester av grønn Pt2, jeg veide meg frem til at det ikke ville bli nok av den duseste så jeg brukte en litt skarpere grønn på rillekanten. Planen var å bruke den på tomlene også hvis nødvendig, men det holdt akkurat med den duse. Jeg parallellstrikket tomlene og hadde kanskje 20 cm Pt2 til overs når begge var felt av. Flaks eller iskald beregning? Ja, si det. ;o)

 
 
Tovet i tørketrommelen disse også, og først syntes jeg at de ikke tovet så pent som de blå. Men nå som de er blitt helt tørre ser de egentlig ganske like ut.


Den siste alongen jeg meldte meg på var en luealong i en gruppe på Ravelry. Jeg valgte Millas drømmelue, og strikket i Karisma (som jeg hadde) selv om det egentlig skulle være det litt tykkere Lima (som jeg ikke hadde). 
 


Jeg la opp 108 m og økte til 120 etter vrangborden. Rutemønsteret trekker seg litt sammen i bredden, så luen ble ikke veldig vid. Derfor kortet jeg litt ned på lengden også sånn at det skulle harmonere. I tillegg felte jeg litt mer gradvis enn i oppskriften fordi jeg ikke ville ha den fullt så snurpete i toppen.

Strikket på p 3,5 og 4, vekt 92 g.

Det skulle egentlig være en klaff med to knapper på vrangborden, men det droppet jeg. Hvis jeg ombestemmer meg senere så strikker jeg bare en liten firkant og syr den på med to knapper istedet. Mye enklere, og så synes jeg luer sitter bedre når vrangborden er hel.









Brukt: 289 + 136 + 104 + 92 = 621 g
Gitt bort/kastet: 0 g
Kjøpt: 0 g
Fått: 200 g


 

tirsdag 13. januar 2015

Tre på en gang!



Først Naluvanter med visse modifikasjoner. Jeg har strikket dem før, men endringene ble litt annerledes nå enn første gang.


Jeg strikket minste størrelse, og valgte å strikke lenger vrangbord + 6 omganger før jeg begynte på tommelkilen. Jeg økte til tommel på hver 3. omg i stedet for på annenhver, og økte til jeg hadde 17 masker. Ellers fulgte jeg visst oppskriften, bortsett fra at jeg droppet perlestrikken i bølgemønsteret.

Vantene er strikket i Filcolana Cinnia på p 3, vekt 40 g.

 

Nøstet har ligget i garnskapet lenge uten at jeg har visst hva jeg skulle bruke det til, men det var supert til pulsvanter! Spenstig, mykt og behagelig å strikke med. Et hyggelig nytt bekjentskap!

 



Når vantene var ferdige hadde jeg klart for meg hva jeg skulle strikke; sokkene Brigit fra sokkealongen på Uformelt. Vanligvis strikker jeg damesokker stramt med 64 masker, Brigit hadde 72 så jeg måtte strikke ekstra stramt. Ekstra stramt lot seg ikke forene særlig bra med fletting, det ble plent umulig å bytte plass på maskene så jeg ga opp hele greia etter noen få centimeter.


Dermed gikk jeg løs på disse nøstene i stedet.    
Skulle det bli sokker igjen? Nei nå fikk det bli tøfler til en forandring, lenge siden jeg strikket det nå.



Fargekomboen ble fin som jeg trodde, og jeg tror sannelig disse blir mine. De to parene fra i fjor har jeg slitt hull på, og det er grenser for hvor mange ganger de kan lappes på samme sted...




Litt lettere å se fargene her:

Strikket på pinne 3,5. Vekt 74 g.

Fra føtter til hender igjen, denne gang Martinevotter fra vottealongen på Uformelt. Det er mulig jeg har meldt meg på litt for mange alonger, men enn så lenge holder jeg følge.


Disse var kjappe og greie, en vott på en kveld. Strikket i en tråd Trysil sportsgarn og en tråd Pt2 på pinne 5,5. Den ene pinnen i settet er av en eller annen grunn en sekser, den er kanskje adoptert eller noe...





Her holdt jeg meg nesten til oppskriften, det eneste var at jeg startet fellingen litt tidligere for at de ikke skulle bli for lange. Ja, og så la jeg opp 2 m ekstra i overgangen mellom skaft og håndflate fordi de virket så smale.
Vanligvis tover jeg i vaskemaskinen, men denne gang prøvde jeg tørketrommelen. Det fungerte bra, det var en stor fordel å kunne ta dem ut og sjekke med jevne mellomrom.




Vekt 95 g, og du ser vel at jeg har speilvendt flettene? ;o)


Neste prosjekt er allerede på pinnene, og sannelig blir det ikke et par sokker igjen... Jeg trodde ikke jeg hadde noe garn igjen til herresokker, helt til jeg la merke til et hespe som liksom bare har ligget der og blitt oversett ganske lenge, et fint garn fra Enchanted Knoll Farm. Det passet bra i fargene med to nøster sokkegarn fra Tiger som du ser nederst her. Og dermed blir det herresokker fra sokkealongen, selv om jeg jukser litt og dropper enkelte deler av oppskriften.  





Brukt: 80 + 40 + 74 + 95 = 289 g
Gitt bort/kastet: 0 g
Kjøpt: 0 g
Fått: 200 g

torsdag 8. januar 2015

Vinnerlykke!



Fjorårets Restegarnalong på Uformelt var morsom å være med på, selv om jeg ikke alltid holdt meg til temaene som ble lagt ut. Fra å være en restegarnhater er jeg blitt en som synes at restegarn er gøy, og ekstra gøy ble det da jeg ble trukket ut som vinner av hele sulamitten!

Premien kom fra mimouna; et lekkert sjal og en pose med søte knapper. Jeg fikk til og med noen av Minions-knappene hennes, og det ser jeg som en æresbevisning. Tusen hjertelig! :o)







----
 
På nevnte Uformelt pågikk det en adventskonkurranse helt frem til julaften. Man skulle komme frem til en bokstav hver dag, og til slutt skulle de 24 bokstavene pusles sammen til en setning som skulle sendes inn.
 
Med tre premier fordelt på kun 11 korrekte løsninger så ble vinnersjansen forholdsvis stor, men jeg var likevel overrasket over å bli trukket ut!
 
Pakken kom samme dag som sjalet (noen ganger er det gøy å sjekke posten!), og inneholdt supersoft fra Holst og Garn Garagen i herlige grønnfarger. Tusen takk, Myrna!
 

Brukt: 80 g
Gitt bort/kastet: 0 g
Kjøpt: 0 g
Fått: 200 g
 
 
Vinnerlykken pleier ikke være på min side, men siden jeg tydeligvis er inne i en god stim så får jeg vel begynne med lotto. :oD





onsdag 7. januar 2015

Januarstart


Jeg avsluttet fjoråret med sokker, og starter 2015 med sokker. ;o)

Lageret inneholdt et enslig nøste lilla Move som jeg gjerne ville få brukt, og siden jeg allerede var godt i gang med sokker i dobbel tråd så gravde jeg frem et nøste som kunne brukes sammen med det lilla.  



Kombinasjonen fungerte bra, og jeg håper du legger merke til at sokkene ikke er like! ;o)
De lå an til å bli nesten-like, så jeg tok av et par meter av det spraglete før jeg begynte på sokk to. Enten helt like eller helt forskjellige.



Til disse la jeg opp 44 masker og strikket forholdsvis stramt på pinne 3, jeg tør å lage sokkene litt smalere når jeg vet at jeg skal ha dem selv. Jeg bruker alltid ullsokker rett på foten, men jeg vet jo ikke om andre gjør det.

Sokkene fikk kort skaft fordi de skal brukes inne, og til innebruk synes jeg det er best med korte sokker.



Brukt: 80 g
Gitt bort/kastet: 0 g
Kjøpt: 0 g
Fått: 0 g

----

Hva nå, skulle jeg gå løs på enda et par sokker siden jeg var så godt i gang? Jeg har lyst til å kombinere fargene nedenfor, tror det kan bli fint. Begge har ligget en stund så jeg vil gjerne få brukt dem.



Men så er det bare det at jeg har kommet til å melde meg på noen alonger på Uformelt... Og hvis jeg skal rekke å strikke både votter, sokker og pulsvarmere i løpet av måneden, så er det kanskje best å komme igang med alongoppskriftene.

Av tre oppskrifter på pulsvarmere så valgte jeg Nalu. Jeg har strikket dem før, men likte ikke de andre alternativene så godt, så det får heller bli en reprise.

Jeg måtte lete litt etter garn som kunne egne seg, og endte opp med disse. Selv om Baby Silk-nøstene har veldig fine farger, så ble de raskt forkastet til fordel for Cinnia. Jeg liker mye bedre å strikke med merino enn alpakka/silke, særlig på små ting som helst skal strikkes litt stramt.



Den ene er ferdig, med noen endringer. Den andre var også nesten ferdig, men jeg hadde bommet på vrangborden når jeg begynte på bølgemønsteret, så da var det bare å rekke opp igjen...

 

fredag 2. januar 2015

Håndarbeidsåret 2014


Godt nytt år!

Mitt siste prosjekt i 2014 var disse sokkene som ble ferdige på nyttårsaften. 112 g Fabel i tre ulike farger, strikket med dobbel tråd på p 3. 48 masker.

Jeg må innrømme at jeg synes det er gøy med rester! Her fikk jeg brukt resten av det gråmelerte som jeg brukte til herresokkene i forrige post, 70 g rosamelert og to små nøster grått.

Forleden fikk jeg en kommentar til innlegget med stripesokkene om det ikke var slitsomt å passe på at alt ble likt bestandig, men nei, det synes jeg ikke.
Jeg har aldri tenkt på at det kan være slitsomt, det er bare naturlig for meg å gjøre et så pent arbeid som mulig. Hvis jeg skulle slurvet i vei uten tanke på hvordan ting ble seende ut så ville jeg hverken hatt glede av prosessen eller det ferdige produktet.
 
Så jeg fortsetter med pirket mitt og trives med det. På disse sokkene for eksempel, er det nøyaktig like mange omganger av hver fargekombinasjon selv om det ikke ser sånn ut. ;o)
 


Medregnet disse 112 grammene fikk jeg brukt 6669 g garn i 2014.
Jeg ga bort/kastet 3487 g, kjøpte 5150 g og fikk 2796 g. Til sammen ble det en reduksjon av lageret på 2210 g, og det kan jeg ikke være annet enn fornøyd med!
    

----

Året 2014, tilbakeblikk og statistikk: Det ble ca 80 prosjekter med stort og smått.

Sokker havnet øverst på listen med 21 par.



På andreplass kom luer, med 18 stk.



Pulsvarmerne tok tredjeplassen med 13 par.



Resten av prosjektene fordelte seg på ymse kategorier.

Tepper:


Strikke- og hekledyr:



Votter og diverse.



I mai var jeg med på Hemmelig Uvenn (HUV) på Hobbyboden, og fikk 2,7 kilo mer eller mindre ukurant garn i posten. Det så ille ut ved første øyekast, men jeg greide likevel å bruke 2 kilo av det i løpet av sommeren.

Rart at det skal være så morsomt med andres restegarn, men det er en artig utfordring å finne ut hva man kan lage av elendigheten. For selvsagt skal garnet brukes! 
Jeg tok for meg en og en garntype for å holde oversikten. Hvis jeg hadde noe i lageret av samme sort så tok jeg det i betraktning, og så kunne jeg starte letingen på Ravelry for å finne prosjekter som kunne passe med garntype og mengde.  



Dett var dett, nå ligger strikkeåret 2015 foran oss med blanke ark, og jeg tenker jeg starter med å legge opp til et par sokker. ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...