søndag 7. juni 2015

Stripesokker...


Når jeg ikke riktig vet hva jeg skal strikke så blir det ofte sokker. Hvorfor? Fordi det er mer motiverende å strikke noe jeg kan bruke selv, og jeg bruker f.eks hverken lue eller votter. Men sokker trenger jeg alltid, særlig ankelsokker til innebruk.  

Jeg lette i resteposen og fant noen farger som jeg syntes kunne fungere sammen. Den øverste er vel å merke lilla, ikke blå.Kanskje ikke verdens peneste sokker, men jeg tror nok de vil fungere til innebruk. De er strikket etter Stashbuster Spiral-prinsippet, men jeg bruker fire tråder i stedet for tre som i oppskriften. Det passer bedre til strikking med fem pinner (som jeg liker best), og gjør det enkelt å strikke hæl over halvparten av maskene uten å måtte flytte masker eller ryke tråder.Vekt 46 g, strikket på p 2,5.
----

Jeg har vel nevnt det i hvert eneste innlegg i det siste, men i tilfelle noen ikke har fått det med seg, så er jeg altså blitt medlem i en byttegruppe på Facebook. Og da det var en som skulle kvitte seg med 60 håndarbeidsblader var jeg lynrask på avtrekkeren for å sikre meg skatten.


Nå har jeg bladd og sortert og bladd og sortert, og det jeg endte opp med til slutt var den lille bunken med Alt om Håndarbeide nede på høyre side. Der var det ting jeg kanskje kan tenke meg å lage. Men selv om jeg ikke fant så mye aktuelt i de andre bladene så var det morsomt å se, og artig å oppdage blader som jeg ikke en gang ante at eksisterte.


Resten av bunken er allerede gitt videre til to jenter som skulle starte sy- og strikkeklubb. :o)Jeg har et ryddeprosjekt på gang hjemme, og i en pose i en krok på arbeidsrommet mitt på loftet fant jeg disse. De er 6-7 år gamle og jeg har hatt dem med på markeder og diverse uten å få solgt dem. Så jeg la dem ut på byttesiden i håp om å kunne bli kvitt i hvert fall et par stykker, men det ble ikke akkurat som jeg hadde forestilt meg... Veskene ble revet bort på null komma niks, det ble til og med kø i tilfelle det var noen som ikke hentet den de hadde tinget på.


Jaja, jeg får vel vurdere å lage flere vesker. ;o)Jeg ønsket meg garn i bytte for veskene, og antallet jeg fikk varierte fra ett nøste til en pose full.Mye som kan brukes her, selv om alt ikke er merket. Det er Fritidsgarn, raggegarn og noe jeg tror er Drops Delight i to ulike farger. Og to nøster Østlandsgarn:Den brune Fontyen fikk jeg med på kjøpet når jeg skulle hente noen stoffer, og nøstene med Sterk kjøpte jeg fordi jeg hadde et nøste Pt5 til overs etter strikking av bestillingssokker i april. Når jeg kjøpte noe nytt kunne jeg levere inn det enslige nøstet, de er greie sånn hos Nøstet Mitt.Jeg har til og med fått hjemmestrikkede sokker! :o) Jeg ga bort en stol som jeg ikke skulle ha noe tilbake for, men bare fordi jeg tok den med inn til jobb så hun slapp å reise kollektivt i nærmere en time hver vei så fikk jeg disse. :o)Brukt: 1822 + 46 = 1868 g
Gitt bort/kastet: 1334 + 455 = 1789 g
Kjøpt: 1150 + 50 = 1200 g
Fått: 2797 + 1445 = 4242 g


2 kommentarer:

 1. Fine restesokker! Og greit tips om å bruke 4 tråder. Har stashbuster spirals på listen over oppskrifter som må prøves. :)

  Så lurt med en bytte-side. Jeg har også en del tova-vesker liggende, interseessant at de forsvant så fort på nett. Har samme opplevelse som deg på messer, mine har vært med i årevis uten at noen kjøpte dem. Men veldig kjekt å få garn i bytte, da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde jeg visst at veskene kom til å gå så fort unna kunne jeg ha krevd større ting i bytte. ;o)
   Stashbusterne er veldig greie, bare husk å strikke de 3-4 første maskene på hver pinne ganske løst.

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...