onsdag 16. september 2015

GrytekluttrøbbelHvor vanskelig kan det være?! - 1


RØDT, kameraets skrekk! Ihvertfall mitt kamera... Det er fullstendig uten evne til å gjengi fargen på et par røde grytekluter uten at det blir blasst, skrikende, for mørkt, for lyst... Jeg har prøvd alt; ute og inne, med og uten blitz, lys bakgrunn, mørk bakgrunn, medlys, motlys osv osv. Kul umulig!Dette var det absolutt beste jeg fikk til, dette er vel å merke etter grundig redigering. Et par julerøde vafler, heklet i Svarta Fårets Tilda på heklenål nr 3. Det gikk med 90 g og de måler omtrent 21 x 21 cm.Hvor vanskelig kan det være?! - 2


Skulle jeg ikke ha vist frem turkise grytekluter...? Joda, men det prosjektet ble av en eller annen grunn litt vanskelig det også. Jeg heklet den første, syntes den ble fin, sjekket hva jeg ellers hadde av bomullsgarn, fikk lyst til å prøve med det røde garnet jeg fant, heklet begge røde i løpet av en dag, og begynte på turkis nummer to men fikk ikke størrelsen til å stemme...

Det røde garnet var en anelse tykkere enn det turkise så jeg syntes ikke det var rart at de røde ble litt større. Men det var desto rarere at turkis nummer to ble enda større enn de røde igjen! Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg begynte på nr 2 og rekket opp igjen, og til slutt ble jeg så irritert at jeg rekket opp den første turkise også. Så heklet jeg en turkis til (det var befriende å ikke ha noen størrelse å forholde seg til), og nå er jeg igang med neste. Det var ikke lett å treffe størrelsen denne gang heller (ja jeg legger opp samme maskeantall hver bidige gang), men nå ser det endelig ut for at jeg har truffet riktig heklefasthet. Kryss i taket!


Brukt: 2873 + 90 = 2963 g
Gitt bort/kastet: 3126
 g
Kjøpt: 1600 g
Fått: 7544 g


----

Til slutt et hagebilde igjen. Her er gresskaret du spurte etter, Anne! Det ser mer ut som en squash spør du meg, men den vokser ihvertfall! :o)


2 kommentarer:

 1. Så fine gryteklutene dine ble! Og så rart det med str. Jeg synes de har en tendens til å virke litt større før man har fått heklet et godt stykke oppover, men så store forskjellen skal det jo ikke være.

  Verden er ikke stor, da kan det se ut som om vi ikke jobber så langt unna hverandre :)
  God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Ja de krymper litt etterhvert, men når de første radene er mange cm bredere enn forrige gryteklut så er det liksom ikke noe håp om å få dem like... Men jeg greide det til slutt! :o)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...