tirsdag 18. oktober 2016

TeppegarnjakkeDe ti nøstene med Karisma som jeg bestilte i våres for å hekle teppe av (men som viste seg å bli alt for mørk som bunnfarge) har ligget og irritert meg. Ikke veldig-veldig lenge, men lenge nok. Nå kan jeg slutte å irritere meg, for nå er nøstene omgjort til denne jakken. :o)
Mønsterfargene ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt i utgangspunktet. De fem nederste til høyre skulle være med, men jeg måtte fjerne terracotta underveis. Den skar seg veldig mot den gule som den skulle være ved siden av, så jeg valgte lys lilla i stedet.
Ikke lett å få øye på lys lilla, men den er på tre steder hvis du ser godt etter.

Noe annet du ser hvis du anstrenger deg litt er at bunnfargen bak mønsteret er en anelse lysere. Jeg forsto ganske tidlig at jeg ikke ville få nok Karisma, så jeg brukte et nøste Smart (som også var kjøpt inn som potensiell teppefarge) i bunnen av borden. Fargen fungerte fint, men ble det nok med det ene nøstet? Nei da. Og det ble heller ikke nok Karisma, jeg ble nødt til å kjøpe et nøste for å få strikket den siste knappestolpen...

Men men, selv om jeg måtte kjøpe litt ekstra så forsvant ihvertfall ti lagrede nøster ut av garnskapet mitt. :o)
Her ser du at jeg har juksa litt i nakken. Det gikk såpass bra med mønsterstrikken at jeg ikke hadde lyst til å ødelegge det ved å strikke mønster på vrangen... Så jeg ventet noen omganger med halsfelling slik at jeg kom forbi den lilla borden, og så strikket jeg resten i bunnfargen. Det ser kanskje litt rart ut bakfra, men det får bare være.
Alt i alt er jeg godt fornøyd med bruken av garnet. Jakken er strikket på p 3 og 3,5 etter denne oppskriften. Vekt 665 g.  
Jakkestrikketøyet ble raskt for stort til at jeg gadd å dra det med på jobb, så jeg har hatt pulsvarmere som jobb- og innimellomstrikking. Tre par på snoren er nye: sjøgrønn, sort og lys grå. Alle ble strikket i Cinnia merino på p 3.Pulsvarmerne er til salgs for kr 190,- pr par. Sjøgrønn, sort, lysegrå, grå, burgunder, lyseblå og grå er solgt.


Jeg har ikke bare kjøpt nødvendig garn til jakken, det har kommet inn litt mer også. Disse fordi jeg ramlet innom butikken etter å ha sett noen lekre hesper på Instagram, og fordi garnet var nytt for meg.
Disse kom i hus fordi jeg fikk gavekort fra jobben, og fordi jeg har lyst til å strikke en ny utgave av denne, som rett og slett er for stor for meg. Jeg liker genseren veldig godt, men den er for lang til at jeg føler meg komfortabel i den.
Brukt: 8033 + 665 + 46 + 46 + 46 = 8836 g      
Gitt bort: 2044 g
Kjøpt: 6850 + 200 +200 + 350 = 7600
g
Fått: 648 g14 kommentarer:

 1. Superfin. Den ble slett ikke rar i nakken. Jeg driver og spekulerer på hvordan jeg skal få til noe lignende på mitt prosjekt. Hvor mange "snuer" hadde du? Hvor mange masker mellom hver snu? mvh Tindwu

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Tindwu!
   Jeg har ikke snudd, jeg har bare fortsatt rundfellingen slik det står i oppskriften. :o)

   Slett
 2. Kjempefin jakke! Ser at du har brukt opp en del garn, men det blir visst ikke tomt hos deg likevel ... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Sylke! :o)
   Det blir nok ikke tomt med det første nei... ;o)

   Slett
 3. Jakken ble utrolig lekker!

  SvarSlett
 4. Det garnet var nok ment for en jakke, og ikke for et teppe. Den ble kjempefin! Og du er flink til å "lure" inn enslige nøster slik at det ser planlagt ut. Smart med forkortede rekker i nakken, synes ikke det ser rart ut.

  Og så har jeg siklet litt i tastaturet over de nye nøstene dine. Så fine farger! Mye behagelig å hvile øynene på her. Ikke minst pulsvarmerne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja det var nok det. :o)
   Fellingene i nakken er bare fortsettelsen av rundfellingen i oppskriften, men de synes bedre siden det ikke er mønsterstrikk der.

   Slett
 5. Veldig fin jakke, og godt gjort at du klarte å bruke teppegarnet! Jeg synes også løsningen i nakken ble bra. Og pulsvarmerne gjør seg godt der de henger på rad og rekke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Huldr! Veldig deilig å være kvitt garnet, bortsett fra noen rester... ;o)

   Slett
 6. Det er så godt å få brukt opp garn som gnager på samvittigheten. Jakken ble veldig fin i fine farger :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det! Takk skal du ha. :o)

   Slett
 7. Kjempeflott jakke du har strikket deg. Syns den ble flott i nakken også jeg.
  Lekre farger sammen var det også.
  Pulsvarmerne er nydelige!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...