mandag 13. november 2017

Ikke bare gråttTeppet mitt ble ferdig til slutt, jeg heklet på spreng for å få det ferdig i oktober og det klarte jeg. :o) 
Jeg heklet først alle lappene ferdig (og festet tråder såklart), 77 stykker i alt, og la dem utover bordet for å fordele fargene best mulig. Ingen like farger ved siden av hverandre, og kun gråfargene fikk ligge inntil hverandre diagonalt.
Akkurat som på det forrige teppet mitt heklet jeg sammen lappene fortløpende for å få færrest mulig tråder å feste. Det gikk ganske fort, jeg tror jeg brukte tre kvelder på sammenhekling, kant rundt og festing av de siste trådene.

Trinn for trinn:
De lysegrå rutene er heklet i Pt2, resten er Finull. Teppet er heklet på heklenål 5, veier 985 g og måler 115 x 180 cm.

Når det var ferdig skylte jeg det opp for hånd og sentrifugerte i maskin før jeg la det til tørk. Det ble bittelitt mykere og sammenheklingen ble flatere, men størrelsen endret seg ikke.
Det kommer alltid et antiklimaks etter at et stort prosjekt er ferdigstilt, jeg blir rastløs og irritabel og nesten litt trist, og har ikke lyst til å strikke/hekle noe annet enn det jeg nettopp holdt på med. Men nå hadde jeg sørget for å ha planene klare for hva jeg skulle starte på når teppet var ferdig, så overgangen gikk litt lettere.

Dette er sjalet Rainbow, strikket i Fine Wool fra Stoff & Stil i fargen Lys jade.
Det var et hyggelig nytt garnbekjentskap, garnet er mykt og deilig og godt å strikke med. Oppskriften likte jeg også, sjalet ble ikke kjedelig å strikke selv om det ikke er så stor variasjon i mønsteret, så det er ikke umulig at jeg strikker dette igjen senere.
Sjalet ble 43 cm bredt og ca 180 cm langt. Strikket på p 4, vekt 86 g.Brukt: 4982 + 362 + 235 + 86 = 5665 g                             
Gitt bort: 384 + 200 = 584 g
Kjøpt: 4650
g
Fått: 100 g
 
 

5 kommentarer:

 1. Så flott teppe! Det gjorde seg med de gule rutene sammen med de grå. Og et fint sjal!
  Jeg holder på med design av et par sokker med tradisjonell hæl. Snart ferdig, men kan ikke strikke så mye om gangen - bedre å ta det med ro istedenfor ødelagte skuldre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for skryt! :)
   Gleder meg til å se nytt sokkedesign, men ta det rolig hvis du har problemer med skuldrene, ikke lurt å overanstrenge seg.

   Slett
  2. Du får se når jeg er ferdig :) Og jeg tar det rolig :D

   Slett
 2. Så flott teppe! Likte godt de gule og svarte rutene blandt alle de grå, de frisket litt opp! Liker også tilfeldigheten i plassering av rutene :)
  Sjalet var også nydelig!

  SvarSlett
 3. Åhh ... jeg la inn kommentarer på to innlegg, men de er forsvunnet! Samme skjedde hos Monstermønster. Det jeg skulle si var at sjalet er vakkert! Og at det er interessant hvordan du beskriver antiklimakset etter å ha avsluttet et prosjekt! Når noe varer over litt tid får man liksom et eget forhold til det ... Men resultatet ble stilig med gråtonene og det gule!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...