mandag 18. mai 2015

RestesokkerSokkene som så vidt var påbegynt i forrige post er endelig ferdige. Det tok sin tid å strikke dem pga masse snurring av tråder underveis. Jeg lærer visst aldri at det ikke er særlig smart å strikke fra begge ender av nøstet når det er snakk om mer enn en tråd... Det hadde gått mye raskere å dele nøstene før start, men det tenkte jeg altså ikke på...

Jeg hadde flaks med garnmengden i hvertfall, her ser du hva som var igjen når sokkene var ferdige. Jeg parallellstrikket tærne i tilfelle det ikke skulle være nok av det spraglete, men det holdt utrolig nok akkurat. Jeg fikk strikket ferdig begge tærne og klippet tråden som var igjen på midten. Og det var akkurat nok til å få masket sammen tåen på hver sokk, pluss en passe lang stump å feste. At jeg skulle ønske jeg hadde strikket hælene spraglete i stedet for tærne får så være...

Det er kommet litt garn inn igjen, jeg byttet bort noen bøker og fikk dette tilbake. Og så har jeg gitt bort 160 g raggegarn som jeg ikke tok bilde av.
Brukt: 1730 + 46 = 1776 g
Gitt bort/kastet: 1074 + 160 = 1234 g
Kjøpt: 1150 g
Fått: 1923 + 400 = 2323 g

----
 

Har du sett noe sånt som dette før, tomat med ferdig spirte frø inni? Ikke jeg ihvertfall. Det var flere spirer, men de hadde allerede fått hodene kappet av da jeg delte tomaten... Men disse ble satt i jord og har klart seg fint, og snart kan jeg høste egne tomater. ;o)
----

17. mai i Oslo var en kald affære. 7-8 grader og så mye vind at flagget måtte holdes godt fast for ikke å snurre seg rundt stangen. Vi var egentlig utkalt til å selge pølser på skolen, men når vi kom dit (så måtte vi først vente i tre kvarter før det dukket opp noen som hadde oversikt...) hadde de plutselig nok folk så vi dro hjem og spiste pølser og kake istedet. Yngstemann ville bli igjen og fikk penger til å kunne kjøpe noe å spise, men det tok ikke lang tid før han kom etter.
17. mai uten sol og varme er ikke noe særlig stas...
2 kommentarer:

  1. Så fine sokker - herlig grønnfarge! Snakk om å ha godt øyemål ift garnmengde da!

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...