søndag 3. april 2016

Jakke til hverdags!
Hverdagsjakken min har gjennomgått en viss forvandling de siste ukene.

Første erme var nesten ferdig da jeg oppdaget at strikkefastheten ikke var lik som på bolen...
Erme nummer to på gang, med riktig strikkefasthet.
Første erme rekket opp, andre erme nesten ferdig.
Og til slutt, hele jakken ferdig!
Jeg var fast bestemt på at jeg skulle sy på maskin før jeg klippet opp, for den der heklemetoden stolte jeg absolutt ikke på!

Men siden jeg likevel hadde en prøvelapp (et avklippet erme) så gjorde jeg et forsøk og ble ganske fort overbevist om at det faktisk fungerte. Jeg utfordret 12-åringen til å dra løs kanten, og han klarte det ikke før han brukte tennene. Og da var det de strikkede trådene som røk, selve heklekanten var like hel.

 


Etter den testen var det bare å starte heklingen på jakken. Litt vanskelig først å finne riktig maske å hekle rundt, men når jeg brettet som vist på bildet så gikk det mye lettere.
Heklekanter ferdige. Det er ikke til å unngå at de blir bulkete, så lenge man må hekle en fastmaske rundt hver maske oppover.
Heklekantene skyves fra hverandre, og så er det bare å klippe. Det var faktisk nesten ikke skummelt siden jeg allerede hadde sett hvor solid det ble. 
Ferdig klippet og kanten legger seg pent inntil på baksiden.
Jeg tenkte først å sy ned kantene, men det ser faktisk ut som det ikke blir nødvendig.
Ferdig jakke, to år og to måneder etter at jeg begynte. Omtrent 3 av månedene var aktiv strikketid, resten av tiden har den ligget i et skap. Hvorfor den ble liggende så lenge? Ja, si det...
Jakken er skylt opp og ligger til tørk på badegulvet.
Tørr jakke nesten klar til bruk, mangler bare knapper.Strikket i New Zealand lammeull på p 3. Til vrangborder brukte jeg 2,5.
Vekt 252 g, ikke mye til belønning for den lange strikketiden...

Brukt: 2313 + 252 = 2565 g
Gitt bort:
1896 g
Kjøpt: 1900
g
Fått: 648 g

7 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny, fantastisk fin jakke! Jeg må si du har vært både standhaftig og modig som fikk gjort ferdig denne til slutt, med opprekk og med klipping uten maskinsøm :-)

  Digger fargene - Felisifarger! Og det var jo rent utrolig passende for meg at du skrev denne bloggposten akkurat nå siden jeg hadde planlagt å klippe Loppa mi i helga. Takk for både tips og inspirasjon til å gjøre ferdig et prosjekt som jeg mistenkte jeg aldri ville få i havn. Nå kan vi være lykkelige i nye jakker begge to :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. PS: Det fjerde bildet får jeg ikke frem, "This photo is no longer available" står det.

   Slett
  2. Tusen takk! Det gikk trått innimellom, men nå var jeg fast bestemt på å få den ferdig.
   Ja, du heklet vel kant på din jakke også, tenk at det var så mye enklere enn fryktet. :)

   Slett
 2. Så bra at du fikk jakken fram fra mørket igjen, og at du fikk den ferdig. Den ble utrolig flott!
  Jeg strikket selv en sånn for ett par siden, i Kauni, og den er mitt mest brukte plagg uansett årstid! Familien kikkert rart på meg da jeg hadde den på i Kroatsia i 25 varmegrader, men den var mer behagelig over solbrent hud enn en klam bomullsjakke...

  Strikkemappene kom forresten fram i påska, og er tatt i bruk, og jeg er KJEMPEFORNØYD!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Annette! Jeg er veldig glad for at den endelig ble ferdig. :) Den er utrolig deilig å ha på, så jeg kan tenke meg at din fungerte i syden også.

   Hyggelig å høre at du ble fornøyd med mappene, jeg var veldig i tvil om hvilke jeg skulle sende...

   Slett
 3. Så fine farger på jakka :) Hm, har aldri testet å hekle den kanten, kanskje jeg må prøve det en gang. Ha en fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ja, du burde prøve på en lapp ihvertfall, det er vanskelig å tro hvor bra det funker før man har prøvd selv.

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...