onsdag 4. mai 2016

Lapp på lapp


Etter sykehusoppholdet har jeg ikke gjort annet håndarbeide enn å hekle sirkler, og dermed er jeg oppe i 98 stykker til sammen. Jeg vet ikke helt hvor mange jeg kommer til å trenge, men regner i hvert fall med at jeg er over halvveis. :)

Mer hekling betyr at jeg trenger mer garn, og etter leting på nettet fant jeg frem til Rasmus Design som selger Karisma til 14 kroner nøstet. I tillegg leverer de utrolig kjapt, jeg bestilte en formiddag og allerede dagen etter lå pakken i postkassen!  
Smart måtte jeg kjøpe et annet sted, og nå fant jeg en enda lysere beige. En anelse mer gultonet enn jeg hadde tenkt meg, men jeg ender nok opp med denne likevel.
Det blir en stund til jeg kan begynne å tenke på montering - som den kontrollfriken jeg er vil jeg ha alle sirklene ferdige før jeg starter - men jeg har prøvd meg på sammenhekling for å se om metoden jeg har planlagt fungerer. Jeg så noe lignende på nettet men har ikke klart å finne det igjen, så jeg prøver meg frem selv istedet. Jeg orker ikke å få enda to tråder å feste pr rute, så jeg vil hekle hele raden sammenhengende.Jeg tror dette kan fungere, hva tror du?
Forrige ukes tilbudsbrosjyre fra Europris var interessant for min del, de hadde nemlig teen "min"! Jeg har lett etter denne en stund nå, den har forsvunnet ut fra butikk etter butikk. Men nå har jeg så det holder en liten stund ihvertfall. ;)
Europris hadde også 30% rabatt på alt garn forrige uke, men jeg var flink og kjøpte mindre garn enn te. :) Kun disse to ble med hjem, Ida strømpegarn som jeg ikke har prøvd før.
Jeg har lyst til å strikke sokker igjen, må ha et strikketøy i tillegg til heklelapper. Men selv om jeg har nytt grønt garn så vil jeg nok bruke disse som jeg har hatt liggende et års tid først. Har aldri prøvd dette garnet heller, så jeg lurer på hvor mange masker jeg trenger. Jeg har 60-64 m med Fabel o.l på p 2,5 og 52 m med Sterk på p 3, så et sted mellom der. Pinne...2,5 tenker jeg.
Planen er sokker ala disse, med rødt til vrangborder, hæler og tær.
Brukt: 4359 + 287 = 4646 g          Brukt/ferdigstit i april: 1828 g         
Gitt bort: 1958 g
Kjøpt: 2950 + 600 + 100 = 3650
g
Fått: 648 g


12 kommentarer:

 1. Herlige farger på det nederste bildet, det blir veldig kule sokker!

  Det går med en del garn til et teppe gitt ... Ser ut som en lur måte å hekle sammen på, minimering av antall tråder å feste er viktig når det kommer til tepper!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hvis jeg bare kommer i gang med sokkene så! Jeg gjør jo ikke annet enn å hekle for tiden...

   Det går med mye garn! Vet ennå ikke om jeg mangler noe, men det er heldigvis enkelt å få tak i.
   Antall tråder å feste er ganske vesentlig, særlig siden jeg ikke kan fordra trådfesting...

   Slett
 2. Teppet kommer til å bli så lekkert!!
  Sjekket sokkene du linket til, og fikk lyst å strikke sånne jeg også :)
  Og siden jeg ikke har noen andre prosjekter på gang, kan jeg jo bare starte på ett til.... Om jeg har 18 eller 19 prosjekter har vel ikke så mye å si?
  Kos deg med heklinga og strikkinga!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Annette! Kanskje du kommer igang med sokker før meg, for jeg bare hekler. ;) 18 eller 19 prosjekter har ingen ting å si, helt klart! :o)

   Slett
 3. Hei. Etter min erfaring så er Silja, Ida og Senjagarn akkurat maken å strikke med. Pinner nr 3 synes jeg passer til sokker i disse garnene. Kjempefine lapper du hekler, forresten:-)
  hilsen U9

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk U9, det er greit å vite. Jeg har ennå ikke kommet igang med sokker, men må kanskje lage prøvelapp for å se hvilken pinne som egner seg best.

   Slett
 4. Flotte farger på sirklene og de nye nøstene. Jeg KLØR etter å handle på DROPS-salget, det er jo så mye fint og billg. Får se hvor lenge selvbeherskelsen holder, hihi.

  Jeg sendte mannen på Europris etter te, jeg. Der fant han en enslig pakke grønn te med sitron innest i en tom hylle. Men som "trøst" kjøpte han en 80-pakning av Europris sin egen billig-te. Heldige meg, sukk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Mye fint garn på tilbud ja, spennende å se om du ender opp med noe nytt. ;o) Selv er jeg ikke så god på å kjøpe garn som ikke skal brukes til noe spesielt. Noen nøster sokkegarn er greit, det får jeg alltid brukt, men garn i mengder som holder til plagg f.eks er det verre med...

   Snille mannen, det var nok godt ment. ;o)
   Til min store overraskelse fikk jeg se chai-teen på Rema forleden dag! Ny forpakning så jeg kjente den nesten ikke igjen, og høyere pris så klart... Men jeg har heldigvis så jeg klarer meg en liten stund. ;o)

   Slett
 5. Teppe du har startet på tror jeg kommer til å bli skikkelig fint😊. Fine farger😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Lisbeth, det håper jeg. :o)

   Slett
 6. Som en blomstereng, alle de fine heklelappene dine :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...