onsdag 3. januar 2018

DesemberoppsamlingJeg ligger et stykke etter med bloggingen, så her kommer resten av det jeg strikket i desember.

To par like pulsvanter med litt forskjellig tommel. Ett par var bestilling, det andre ble en julegave.

Begge strikket på p 2,5 og 3. Vekt 50 g og 46 g.


For noen uker siden fikk jeg en melding fra moren til en sønnen min har gått i klasse med. Hun strikker, og vet at jeg strikker. Hun hater restegarn, men vet at jeg elsker det. Hadde jeg muligens lyst til å overta en pose med diverse rester?
Dumt spørsmål, Marit. ;o)

Jeg tok med posen på strikkekafe for å få hjelp til å identifisere det jeg ikke fant ut av selv. EricaG ville gjerne ha Sandnes alpakka og Fairytale, hun påsto hun skulle strikke luer av det. Så får vi se da.

Jeg har i hvert fall strikket to luer. :o)
Først en nesten-Bragelue fra MarionR, strikket i Sandnes merino. Jeg hadde en liten rest grått selv, men det ble likevel ikke nok til å strikke hele mønsteret etter boka, så jeg måtte improvisere men synes den ble ok likevel.

Strikket på p 3 og 3,5. Vekt 71 g.
Neste lue er strikket av noe som ble identifisert som Smart eller Karisma. Det ene nøstet holdt akkurat til en liten Snuppelinelue fra Klompelompe.

Strikket på 4, vekt 51 g.
Så var det tid for teststrikking igjen. Lysstreif designer stadig noe nytt, og denne gang var det sokkene Crossing hun lurte på om jeg ville teste.

Som vanlig var oppskriften godt gjennomarbeidet og uten feil, så jeg anbefaler gjerne disse også. :o)
Det skulle egentlig være en fjerde farge i midten av borden, men jeg hadde ikke noe som passet i lageret så det ble bunnfargen i stedet. Og det er jeg godt fornøyd med, jeg synes de ble fine. :o)
Helt til slutt et par votter i Mor Aase. Det var 29/12 og jeg ville strikke noe kjapt som dro en del garn. Valget falt på disse, som er Mimounas favoritt når det gjelder tovede votter. Og hun har strikket en del votter.Jeg er ikke heeelt overbevist om passformen på disse, de ble veldig lange og smale. Kanskje fordi jeg brukte et annet garn?
Jeg strikket str M, men de passet til samboeren og ikke meg. Muligens fordi jeg tovet dem i tørketrommelen og ikke i vaskemaskinen, men jeg har hørt at dette garnet tover kraftig, så det var bedre å kunne ta dem ut og sjekke med jevne mellomrom. Ellers var jeg redd de skulle ende opp som XXS...

Brukt: 6403 + 50 + 46 + 71 + 51 + 68 + 100 = 6788 g                             
Gitt bort: 584 + 114 = 698 g
Kjøpt: 4850 + 200 = 5050
g
Fått: 100 + 623 = 723 g
 
 

Dette betyr at selv om jeg har kjøpt mye garn så har jeg klart å slanke lageret med 1713 g, og det er jeg så klart fornøyd med. :o)

6 kommentarer:

 1. Åhhh.... de sokkene var nydelige!
  Og de luene var bare søte da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Veldig fornøyd med sokkene. :)

   Slett
 2. Jeg har nå fått lagt ut mønsteret på Ravelry og skrevet et blogginnlegg om sokkene. Dine testsokker ble jo så flotte. Takk igjen for teststrikkingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, takk for at du spurte. :)

   Slett
 3. Flotte ting. Sokkene var kjempefine, flott farge og jeg digger pulsvarmerne :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...