tirsdag 2. august 2016

Feriestrikk


Fire ukers ferie har kommet og gått så alt for fort, jeg rakk jo nesten ikke å registrere at det var fri... 

Men for å oppsummere: Jeg har vært hos frisør og tannlege, jeg har fått oppgradert sengetøyet til hele familien på salg, vi har vært på restaurant, vi har spilt tennis, vi har jobbet i hagen, vi har syklet, vi har vært i Sverige og på familiebesøk, vi har vært en uke i Danmark, jeg har kjøpt nytt kamera fordi det gamle gikk i stykker, vi har hatt gjester, vi har gått turer, vi har solt oss, vi har vært på smaragdleting ved Minnesund, vi har vært på 6 møbelbutikker på jakt etter spisestuestoler, vi har grillet og gjort nødvendig husarbeide, og sist men ikke minst så har jeg strikket. :o)


Det er alltid vanskelig å begynne på noe nytt etter et større prosjekt, men sokker er som regel bankers. Først et par i Viking Frøya, 60 masker på p 2,5.Så et par i Sterk, 52 masker på p 3. Strikket i Danmark.
Jeg hadde selvsagt tatt med litt ymse garn på ferie, men det som fristet mest etter sokkene var å bruke opp noen rester etter genseren min på en liten jakke fra Klompelompeboken.

Alle bildene i boken er så delikate og alle plaggene ser så lekre ut, så det å oppdage at det var masse feil og unøyaktigheter i oppskriften var en stor skuffelse... Men jeg fikk trikset det til underveis, så resultatet ble bra til slutt.

-Jeg la opp en maske ekstra på bakstykket for at alle raglanfellingene skulle bli like.
-Jeg strikket de nye maskene i raglanøkningene så de passet inn i mønsteret, i stedet for alltid vrangt.
-Jeg plasserte kapphulene tettere for at ikke nederste knapphull skulle komme utenfor avfellingskanten.
-Jeg la opp et ujevnt antall masker under ermene og i siden på bolen for at det skulle gå opp med mønsteret.
-Jeg avsluttet fellingen på ermene tidligere og kortet ned på lengden for at ermene skulle bli omtrent like lange som bolen, som på bildet i boken.

Ja, det var vel omtrent det...  
Knappene er kjøpt hos Saturnia Garn, ny garnbutikk på Sæter/ Nordstrand. Koselig butikk, og selv om de ikke hadde verdens største utvalg av knapper så fant jeg disse blomsterknappene som passet ganske perfekt.120 g Sandnes tynn merino på p 3.


Tross dårlig erfaring gikk jeg løs på en ny Klompelompeoppskrift etter jakken. Blogg- og forumbekjent Elisabeth sier hun har strikket mye fra boken, og Go'klompenjakken er den eneste oppskriften hun har funnet feil i, så jeg tok en sjangs og holdt meg til planen om å strikke disse to i Karisma som var igjen etter hekleteppet mitt.

Jeg startet med den blå og syntes den så for stor ut til en ettåring jeg hadde tenkt å gi den til... Den rosa skulle til storesøster på 4,5, men jeg trodde det ville bli for knapt med 80 masker som det var på den blå (som er str 1-3 år), så jeg la opp 8 m ekstra. Først når den var ferdig så jeg at det var 88 masker på voksenutgaven, og ja, den passer til meg. ;o)

Fellingen på den rosa var egentlig helt flat, men det så veldig rart ut så jeg laget en høyere topp i stedet.48 g og 75 g på pinne 4.

Tre enkeltnøster fra lageret ble funnet frem når jeg så at det bare gikk med et knapt nøste til de minste luene. Den lyseblå er strikket i Smart, grålilla og rosabeige er i Karisma. Vekt 48, 49 og 48 g.
Og sannelig har jeg ikke kjøpt litt garn også, måtte jo ha med noen suvenirer fra Danmark. :o)
Det som heter Strømpegarn er kjøpt på Brugsen, resten er fra Garnboxen i Hals.
Brukt: 6530 + 50 + 54 + 120 + 48 + 75 + 49 + 48 + 48 = 7022 g          Brukt/ferdigstit i juli: 872 g                         
Gitt bort: 1958 g
Kjøpt: 4850 + 550 = 5400 
g
Fått: 648 g6 kommentarer:

 1. Flotte ting! Likte særlig den lille jakka (herlig farge!), som ble veldig fin til tross for feil og unøyaktigheter i oppskriften! Du er flink til å trikse det til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ja den ble bra til slutt, men ganske frustrerende med unøyaktig oppskrift...

   Slett
 2. Her var det mye flott feriestrikk!! Så bra at du fikk tilpasset jakka. Den ble kjempefin. Alltid kjedelig når det er feil i oppskriften...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk, hyggelig at du synes det. :o) Ja, det er irriterende å måtte tenke selv når man strikker etter oppskrift. ;O)

   Slett
 3. Nydelig feriestrikk og fint feriegarn. Luene til Klompelompe er flotte gaver 🙂

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Elisabeth! Luene er fine, bare synd jeg ikke kjenner så mange 1-3-åringer lenger... ;o)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...