tirsdag 16. august 2016

Varm på pulsen


Tre par pulsvarmere på rappen, samme type som disse to parene. Alle tre strikket i Cinnia merino fra 123knit. Garnet var egentlig bestilt med tanke på noen flere Naluvanter. Men disse fristet mer enn Nalu siden de er uten tommel, for tomler er nemlig ikke det morsomste jeg vet å strikke.

Disse er strikket rett opp uten fellinger, og det fungerer helt supert.Jeg strikket disse for å få brukt opp garnet jeg hadde, men fant ut at siden de er fine som gaver så kunne jeg alltids strikke noen flere, og dermed måtte jeg bestille mer garn. ;)
Dette garnet derimot er ikke nytt, det ble kjøpt etter en tannlegetime for en god stund siden, fordi det var på halv pris. Tanken var genser til meg selv, men så langt har jeg aldri kommet. Nå blir det en liten jentejakke istedet.Jeg bruker oppskriften på Gullguttjakke i den første Klompelompeboka (ja, jeg har kjøpt nummer to også), men strikker str 5-6 år for å få den passe til en 2,5-åring. Dette er tredje forsøk, så nå bør det helst funke!
 
Først prøvde jeg meg på en genser og brukte pinne 4 som det står på garnet og i oppskriften, men det ble ikke pent. Så byttet jeg til jakke og gikk ned til 3,5 men da ble den for liten. Nå har jeg gått opp i størrelse, og i tillegg har jeg lagt opp ekstra masker bak fordi forstykkene av en eller annen grunn hadde mange flere masker enn ryggen.
Brukt: 7022 + 44 + 46 + 45 = 7157 g      
Gitt bort: 1958 g
Kjøpt: 5400 + 350 =  5750
g
Fått: 648 g


4 kommentarer:

 1. Så fine pulsvarmere, nå fikk jeg lyst til å prøve mønsteret... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! De er fra boken Strikkelyst. :)

   Slett
 2. Fine pulsvaremere, og greie gaver å ha på lager. Fniser litt av garnslankingen som endte med kjøp av nytt garn. Slikt skjer aaaldri med meg. ;)

  Litt mye plunder med den jakken din, da. Irriterende når ingenting stemmer. Håper tredje forsøk blir som det skal.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, du kjøper vel aldri garn i det hele tatt du. ;o)
   Nå er jakken snart ferdig heldigvis, og jeg tror den blir ok.

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...