tirsdag 7. februar 2017

Bøker og lueTil jul fikk jeg gavekort av mellomstemann på 18. Han hadde laget et fint kort som han hadde pakket i en eske for å forvirre meg, og pengene var allerede overført til kontoen min. Kjekt når barna begynner å tjene penger selv. :)

Det er ikke så ofte jeg tar meg råd til å kjøpe bøker, men nå hadde jeg jo muligheten så jeg bestilte disse to som jeg hadde lyst på.
Hvilken jeg liker best? Tja, jeg har bladd mest i lueboka hittil, men begge har noe fint og noe kjedelig (og noe som jeg synes er direkte stygt).Lueboka har mange oppskrifter til tynt garn, noe som passer meg bra siden det er det jeg har mest av.

Her er svart og hvit babyull pluss grønn Lanett blitt en Zigzag-lue. Ideen med tre farger er tatt fra en annen lue i boka. Morsom å strikke og super som resteprosjekt. Vekt 76 g, strikket på p 2,5 og 3.
Jeg har laget meg en ny lagerkasse etter at den første ble tom, men siden denne er utenfor alongen har jeg kalt den Fokusposen. Fint, hva.
Det er mye lettere for meg å finne ut hva jeg skal strikke hvis garnet jeg skal fokusere på er plukket ut på forhånd. Så slipper jeg kanskje å sitte og stirre tomt inn i garnskapet og bli frustrert fordi jeg ikke finner noe å bruke...

Her er det en miks av garn jeg vil ha ut av lageret (Tilda, tynn merino, Garngaragen supersoft og svart Wollmeise lace) og garn jeg har lyst til å bruke (Tulliball).Jeg startet med supersoften (som er mye stivere enn navnet skulle tilsi), og har begynt på et Løvsjal.
Så var det Utfordring: Strikk med det fineste garnet ditt. Jeg har ganske lite fingarn, og kun et hespe eller to av hver. Foreløpig har jeg plukket frem dette, og det blir nok noen sjal på meg...
Men det gule har jeg bestemt meg for å strikke sokker av. :)

Brukt: 879 + 76 = 955 g          
Gitt bort: 24 g
Kjøpt: 50
g
Fått: 0 g11 kommentarer:

 1. Alltid kjekt med nye bøker! Løvsjalet ser utrolig flott ut! Ellers er det jo sikkert greit med flere lueoppskrifter ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid fint med nye lueoppskrifter, bare synd jeg ikke bruker lue selv. ;)
   Sjalet blir bra, men jeg anbefaler ikke denne typen garn.

   Slett
 2. Så lurt med Fokusposen! Fine farger sammen var det også, ikke så dumt å ha noe fint å se på når man skal velge garn fra kassa/posen. Selv har jeg omdøpt min lagerkasse/kurv til Inspirasjonskassa, for jeg kommer på ting på grunn av den, som fører meg videre til andre garn og rester jeg kan bruke ... Så det blir ikke nødvendigvis til at alt i lagerkassa blir brukt.

  Og Løvlisjalet blir fint! Det har jeg på ønskelista også, men da blir det nok å kjøpe garn. Tenkte vårgrønn Nøstebarn 2-tråds (har faktisk aldri strikket med det garnet).

  Hehe, jeg burde visst blogge selv i stedet for å skravle i din blogg ;)

  Gule sokker blir knall!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det ble et litt trist fargeutvalg, men det skal jo brukes hver for seg så det spiller ingen rolle. Inspirasjonskasse er bra, det viktigste er jo at du finner på noe du har lyst til å lage av garnet du har.

   Jeg ville ikke strikket sjalet i denne typen garn, jeg forstår ikke hvorfor det er anbefalt i oppskriften. Nøstebarn er omtrent som det jeg bruker, muligens litt mykere men ikke mye.

   Du må snart blogge synes jeg, men du er uansett velkommen til å skravle her når som helst. :)

   Slett
  2. Da skravler jeg litt videre da ;) Hm, da får jeg tenke litt mer på garn, enig i at det er best med litt mykere garn rundt halsen kanskje.

   Jeg likte så godt de gule og grønne fargene i kassa di, jeg! Det blir jo kjempefin farge på sjalet om ikke annet :)

   Slett
 3. PS: Glemte jo å kommentere lua, kjempefin!

  SvarSlett
 4. Kjekt med nye bøker. :)

  Sånn lagerkasse var lurt. Må kanskje prøve på noe slikt jeg også. Ellers blir det fort til at man ikke ser nøstene for bare garn, hihi.

  Spent på hva alt blir forvandlet til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gøy med bøker!
   Du er jo så flink til å brukt alt mulig rart, så du burde lage deg en fingarnkasse så du ikke bare bruker rester. ;)

   Slett
 5. Syns det gjorde seg med den grønne kanten og dusken på lua.
  Gleder meg til å se hva du får til av fokusgarnet og fingarnet.
  Sjalet tror jeg blir lekkert. Har sett på dette sjalet noen ganger, og har lyst å strikket både dette og det der Løvli-sjalet, som så mange strikker for tiden.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, lua ble fin med tre farger synes jeg. :)
   Mønsteret på sjalet er lekkert, det gjelder bare å finne et garn som fungerer.

   Slett
 6. Jeg anbefaler New Zealand lammeull til sjalet da dette er ett garn jeg liker veldig godt selv. Men som jeg skriver i oppskriften...dette er en oppskrift som er enkel å regulere så det er fullt mulig å bruke det garnet man ønsker :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...