onsdag 22. februar 2017

Fokusstrikk


Gudene vet hvor lenge garnet jeg plukket ut til fokusposen har ligget i skapet, men nå har jeg allerede brukt opp to av sortene. :o)


Til Løvsjalet brukte jeg Garngaragen Supersoft, siden det var den garntypen som var oppgitt i oppskriften. Hadde det ikke stått noe om garn så ville jeg valgt noe helt annet. Noe som var mykere og mer behagelig å strikke med.
Jeg likte ikke å strikke dette pga garnet, men selve oppskriften likte jeg, den var presis og gjennomtenkt.Fine detaljer, der hvert nytt blad føyer seg pent inn i rekken.
Neste prosjekt ble Odinlue fra lueboka til MarionR. Den var morsom å strikke, jeg har aldri strikket mønster på denne måten før. Fine fellinger og god fasong, det eneste som var rart var størrelsen. 110 masker på pinne 4 til voksen ble litt i meste laget... Så jeg gikk ned til 100 masker (str 8 år) og strikket ganske fast, og det ble helt passe voksenstørrelse.Jeg måtte bruke det gule garnet også, men orket ikke strikke samme mønster en gang til pga lange trådsprang øverst og nederst. Dermed måtte jeg improvisere, og etter litt prøving og feiling bestemte jeg meg for dette stripemønsteret.Det gikk med nøyaktig 100 g til hver lue, og begge er strikket på p 4.

Det er litt igjen av garnet jeg har krysset ut, men ikke nok til å lage noe fornuftig av, så jeg regner meg som ferdig med disse.
Så var det Tulliballgarnet sin tur. Det har ligget lenge (les: flere år) uten at jeg har klart å finne noe å bruke det til. Jeg bør lære meg å kjøpe to hesper i stedet for bare ett, så jeg slipper å bekymre meg for at det skal bli for lite garn når jeg leter etter noe å strikke.

Her har jeg begynt på sjalet Parasol, men det skulle ikke bli en fjelltopp... Jeg tvilte på at dette ville la seg rette ut ved blokking, så jeg rekket like godt opp hele skiten.I stedet bestemte jeg meg for å strikke Nurmilintu igjen, men jeg droppet hullmønsteret (som jeg ikke likte så godt) og la heller inn noen enkle hullrader.Jeg er fornøyd med at mine improviserte hullrader ble såpass bra plassert, og jeg er superfornøyd med å endelig ha fått noe brukbart ut av garnet. :o)Dermed kan Tulliballen også krysses ut, og jeg har bare to av garntypene igjen. :)

Men først skal jeg bruke opp litt rester, og planlegger luer ala denne. Det til venstre blir i hvert fall to luer, og så får jeg se om jeg kan få noe ut av det på høyre side også.
Brukt: 955 + 92 + 100 + 100 + 98 = 1345 g          
Gitt bort: 24 g
Kjøpt: 50  + 1050 =  1100
g
Fått: 0 g


10 kommentarer:

 1. Skal si du har mange prosjekter på gang ;) Løvsjalet er jo bare aldeles flott. Det synes ikke at garnet ikke er så behagelig å strikke med. Garnet blir kanskje mykere i vask? Luene dine likte jeg også veldig godt. Jeg har et jakkemønster i den type strikk, og håper jeg blir ferdig med Peer-Gynt-genseren min en gang (men den blir stadig liggende...) slik at jeg kan strikke meg denne jakken... :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjalet ble fint det, og endel mykere i vask. :)
   Luene er fine, men hadde ikke tenkt på at det gikk an å strikke mønster i rillestrikk... Spennende med jakke strikket på den måten, du blir nok ferdig med genseren etter hvert. :)

   Slett
 2. Løvsjalet ditt var utrolig fint! Fargen var så fin! Du får jammen tryllet frem mye med restegarnet, det er inspirerende:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, fargen var i hvertfall perfekt. :)

   Slett
 3. Så mye flott du har strikket! Blir ikke det grønne sjalet mykere i vask, tro? Garnet passet i alle fall perfekt til mønsteret, selv om det ikke var godt å strikke med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Jo da, det ble mykere, men det gjorde ikke strikkeopplevelsen noe bedre. ;)

   Slett
 4. Jeg føyer meg inn i rekken av beundrere av løvsjalet, særlig fordi jeg hadde planer om å strikke dette sjalet i akkurat den fargen for å passe til den nye kåpa mi! Luene er superkule, digger dem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et fint sjal, men bredere på midten enn jeg hadde forestilt meg... Men liker du sjal som går nedover ryggen så er dette supert.

   Slett
 5. Nydelig sjal, og flotte luer du har strikket.
  Her er det litt strikketørke for tiden, så da er det så kjekt å se sånne flotte produkter, som gir meg inspirasjon :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, AnnetteK. Alltid morsomt å se hva andre driver med. :)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...