onsdag 5. april 2017

Marsavslutning


Her er resten av det jeg ble ferdig med i mars. Litt treg til å blogge, men jeg får skylde på at jeg bruker tiden på å strikke.

Koksgrå sokker er tatt i bruk. Det gikk forholdsvis greit å strikke dem, men et par ganger måtte jeg rekke opp fordi jeg ikke hadde sett en feil pga mørk farge på garnet...Strikket i Sterk på p 3, vekt 66 g.


Så var det bestillingsjakken da... Jeg måtte begynne fire ganger før jeg ble fornøyd med størrelse, strikkefasthet og strukturmønster.

Først begynte jeg på str 4 år (som mottaker ba om, selv om jenta er 5), men vrangborden ble for stram. Rekk opp. Så gikk jeg opp til 6 år og strikket vrangborden løst, og begynte på samme mønster som var på pannebåndet som jakken skulle passe til. Vrangborden ble for løs, strukturmønsteret ble for stramt. Rekk opp. Så prøvde jeg med strukturen som mottaker gjerne ville ha (samme som babyjakken her), men det ble ikke pent i såpass tykt garn, og det så veldig lite jentete ut. Rekk opp.
Så var det faktisk samboeren som pekte på dette mønsteret i Klompelompeboken der jeg satt og bladde frenetisk frem og tilbake. "Hva med det der da?"
Jeg prøvde, og det fungerte! Det trakk seg ikke like mye sammen som de to første mønsterforsøkene, det var enkelt å strikke, og jeg syntes det kunne passe til en jente. Jeg valgte å gå opp til 6 år i maskeantall og la til 1 cm på lengden og på ermene, så den endte opp som ca str 5 år.Strikket i Sandnes merino på p 3 og 3,5. Den veier 328 g, og var ferdig på en uke når jeg først kom i gang. :)
Du husker kanskje at jeg skulle prøve å få brukt noe fingarn? Det har allerede gått to måneder siden jeg la ut dette bildet uten at det har skjedd stort, men NÅ har jeg faktisk kommet i gang!Det gule garnet - Sunny with a chance of giraffes - fra frkBadegakk, skal omformes til Zigzagular Socks.   
Brukt: 2008 + 66 + 328 = 2402 g          Brukt i mars: 636 g                   
Gitt bort: 284 g
Kjøpt: 1850 + 450 = 2300
g
Fått: 0 g
 4 kommentarer:

 1. Jakka ble kjempefin til slutt! Det gule garnet ser aldeles lekkert ut, det blir fine sokker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker og bukker! Ja, jeg tror sokkene blir bra, og jeg som trodde jeg ikke likte gult. ;)

   Slett
 2. Det greie med koksgrått er at ingen andre ser eventuelle feil heller. ;)

  Fine sokker, og jakken ble kjempesøt. Det strukturmønsteret passet perfekt. Spent på om det dukker opp noen sjiraffer!

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, men det holder hvis jeg _vet_ at det er en feil...

   Takk, jakken ble bra til slutt, og det er utrolig godt å være ferdig med den. :)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...