onsdag 9. august 2017

Teststrikking og mer lagerkasseFor en god stund siden (kremt) fikk jeg spørsmål fra Sylke/Lysstreif om jeg kunne teststrikke et par sokker for henne. Jeg syntes de så vanskelige ut, men hun beroliget meg med at har man strikket hullmønster før så burde man få dem til. Og det har jeg jo. :o)
Så jeg sa ja, men måtte bare skaffe hvitt garn først. Og det var lettere sagt enn gjort, siden ingen av garnbutikkene som er i min løype hadde hverken Fabel eller Regia. Jeg endte med å måtte bestille på nettet. Litt kjedelig med frakten, men Rasmus Design er i det minste så greie at de fakturerer faktisk frakt på små bestillinger, i stedet for et fast beløp.Det er en litt uvanlig start på disse sokkene, man begynner nemlig med å strikke den øverste kanten sidelengs. Jeg knotet litt med den første og syntes ikke det så riktig ut, men tilbakemeldingen fra designeren var at det var riktig, så det er altså bare å stole på diagrammet. :o)
Når kanten er ferdig sys den sammen bak, og så plukker man opp masker og strikker seg nedover som vanlig.Det er forskjellig hullmønster på hvert felt som du ser, men de er ikke spesielt vanskelige noen av dem, det er bare å gjøre nøyaktig som det står i oppskriften og stole på at det blir riktig.

Jeg har ikke strikket denne hæltypen før, men jeg likte både utseendet og strikkingen. Både morsom og fin, to fluer i en smekk.Jeg brukte Fabel på p 2,5 og det gikk med 68 g.
Hvis du også vil strikke disse sokkene så finner du oppskriften her.


Etter teststrikking var det tilbake til lagerkassen igjen, der var det fremdeles nok å ta av.

Først en spiralstrikket lue i Opal og Fabel, strikket på pinne 2,5 og 3. Jeg la opp 144 masker, strikket 4 cm vrangbord og økte til 150 etter vrangborden. Jeg strikket til den målte ca 16 cm og begynte fellingen: Strikk 23 m, ssk (evt 2 r sammen). Fortsett ut omgangen. Fell på samme måte på annenhver omgang, med 1 m mindre mellom fellingene til du har felt 10 ganger. Fell så på hver omgang ca 10 ganger, og snurp sammen resten av maskene i toppen.
Vekt 43 g.
Neste lue er strikket i Arwetta og Mayflower 1class, også på p 2,5 og 3. Samme oppskrift, men med smale striper i stedet for spiralstrikking.
Vekt 42 g.
Neste lue ble i babystørrelse, dette er en Minstenkyse fra Klompelompebok nr 2.
Den er strikket i det lysegrønne fra Yarn Loft. Det står ikke noe navn på garnet, men fargen heter Sweet Pea.
Str 3-6 måneder, vekt 24 g. Strikket på p 3.
Og det ble enda en lue. Samme maskeantall her også, men med struktur i stedet for striper. Jeg strikket først to omg rett, så en omg 2 r, 1 vr. Så to omg rett, så en omg 1 r, 1 vr, 1 r. Jeg fortsatte på samme måte, for hver gang forskjøv jeg den vrange masken et hakk til høyre. Dermed ble det striper likevel, men av en litt annen type.

Strikket i DSA Tynn alpakka på p 2,5 og 3, og jeg brukte 46 g fra lageret. Her måtte jeg nemlig tigge garn på Ravelry, jeg fikk akkurat litt for lite til å få lukket den i toppen. Snille Mitt (Marit) sendte meg noen meter så jeg kunne få strikket den ferdig. Tusen takk!
Og så til slutt, et par sokker i samme garn som babyluen. Garnet var utrolig godt å strikke med, så kanskje jeg må se om det går an å få tak i mer av dette. Nei, jeg trenger ikke mer garn, men det skader vel ikke å ha litt på lager av garn man liker.  ;o)

Jeg la opp 64 masker og strikket på p 2,5. Planen var først å finne et lekkert hullmønster, men jeg klarte ikke finne noe jeg likte som passet til maskeantallet. Vrangborden var nemlig allerede strikket, og jeg gadd ikke rekke opp den. Dermed ble det improviserte riller i stedet, 3 omg rett og 1 omg vrang.
Vekt 48 g.
Dermed ser lagerkassen min ut som dette. Det lysegrønne er ikke krysset ut fordi jeg fremdeles har litt igjen, det skal bli en lue (bombe) sammen med noen smårester av et par av de andre grønne på bildet.
Brukt: 3827 + 68 + 43 + 42 + 24 + 46 + 48 = 4099 g                   
Gitt bort: 284 g
Kjøpt: 3450 + 150 = 3600
g
Fått: 100 g
 
 


2 kommentarer:

 1. Takk igjen for teststrikkingen, og for en interessant og fin omtale av sokkene!
  Så mange flotte luer du har strikket, du er virkelig produktiv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, takk for at jeg ble spurt. :)
   Ja, det går unna med småting, det er når jeg begynner med noe større at det går sakte...

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...