mandag 16. mars 2015

Påskesokker og ny strikketøypose!Hva skjer? Rett etter gul lue følger gule sokker, og jeg som egentlig aldri strikker med gult...?

Da er jeg ihvertfall klar for påske med solskinn på føttene. Håper det blir sol på himmelen også, så det kanskje kan gå an å sitte ute med strikketøyet. Jeg synes det er deilig at vinteren er over og snøen borte, det er lyst om morgenen og lyst om ettermiddagen og snart er det sommertid!

Jeg skal altså ikke til fjells i påsken, ikke snakk om at jeg oppsøker vinteren et annet sted når jeg endelig er kvitt den hjemme!Sokkene er strikket i Sterk på p 3, og oppskriften er Rye. Jeg var ikke klar over at oppskriften sa raggegarn, men jeg endret bare maskeantallet og strikket riller foran i passelig bredde. Jeg la opp 52 masker, og det er 18 m rillestrikk. Vekt 80 g.Nå har jeg to par sokker i Sterk, men vet fremdeles ikke hvordan de er i bruk og vask... De er så fine og myke så jeg har liksom ikke råd til å ta dem i bruk, de må ligge og godgjøre seg i skapet sammen med alle de andre ubrukte parene. Og egentlig bruker jeg mest ankelsokker i ull, så det er jo det jeg bør strikke...Brukt: 1280 + 80 = 1360 g
Gitt bort/kastet: 0 g
Kjøpt: 550 g
Fått: 400 g


----

Jeg har sydd igjen! Det gir litt sånn kryss i taket-følelse siden det er så lenge siden jeg har sydd jevnlig.

Det har etter hvert kommet en del forespørsler etter strikketøyposer med hank, det er mange som ikke synes det fungerer så bra å bære dem i strikken. 
Jeg har hatt noen stoffer liggende en stund men har ikke hatt ork til å sette igang. Men i forrige uke fikk jeg plutselig ånden over meg og begynte å tenke ut hvordan det med hank kunne løses. Jeg tok utgangspunkt i mønsteret jeg har pleid å bruke og endret litt her og der for å få det til å fungere.
Den nye posen er bittelitt bredere i bunnen, bittelitt høyere, og har et matchende stoff innfelt langs kanten for at jeg skulle få en søm å sy fast hanken i. Og jeg er fornøyd, og har ikke lyst til å gjøre annet enn å sy nye poser. :o)    

10 kommentarer:

 1. Digger GUUUULT! La ut ei bomulls lue idag med masse gult i. Den nye hank posen er kjempefin!!
  Ha ei flott uke videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så den lua, den var veldig fin!

   Slett
 2. Hei Felisi.
  Nå var det en stund siden........
  Måtte bare innom deg og si hallo.
  Så fine gule sokker. Liker enkelt-maskene med riller. Og STERK er et nydelig sokkegarn, som vi selger mye av i butikken. Kan også brukes til gensere ol, men jeg har sett dem i bruk, og jeg synes de nupper litt vel mye. Men det tror jeg har med jakka man bruker over, og hva slags for det er i den. Gnisninger å sånnt......
  Du burde ha deg et par i Sterk, for det er iallefall mine favorittsokker.
  Så fint strikkenett!!! Jeg bruker fremdeles pungen jeg kjøpte av deg, for hundre år siden :) veldig fornøyd.
  Ha en fin dag!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lenge siden ja, hyggelig at du kommer på besøk! :o)
   Sterk nupper ja, det kunne jeg jo tenke meg siden det er så mykt. Da tror jeg nok at jeg holder meg til sokkestrikk med det garnet...
   Godt å høre at pungen ikke ble utslitt med en gang. :o)

   Slett
 3. Gult er kult, og nå som det snart er påske, passer det jo kjempefint!
  Flott pose også :)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må nok være påsken som har påvirket fargevalget mitt. ;o)

   Slett
 4. Så flotte Sterksokkene dine ble! Det var effektfullt med rillestrikken foran:) Jeg har brukt mine Sterksokker masse, og liker de fortsatt supergodt, men konstanterer at de utvider seg litt og tover seg lett på utsatte plasser (hælen feks...). Jeg skal strikke et par til, og da går jeg ned noen masker for å se om de da sitter bedre på foten etter litt bruk.

  Veldig flott strikkepose du har sydd også! Får lyst til å starte opp maskina selv også ;-) Hvor har du kjøpt strikkebånd og "lås"?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Jeg har hatt Rye på listen en stund, men nå fikk jeg endelig ut fingeren siden de var i sokkealongen på UF. Veldig fornøyd med dem så langt, de er utrolig myke og gode å ha på. Jeg gikk ned et par masker på de gule, la opp 52 men kjenner at de ikke er direkte trange...

   Jeg har kjøpt rundstrikk og "låser" på ebay, og nå fikk du meg til å huske at jeg trenger litt påfyll. ;o)

   Slett
 5. Fine Rye-sokker i gult. Du må skrive om hvordan de er etter litt bruk, veldig nysgjerrig på hvordan Sterk holder seg.

  Nettene dine blir superfine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Jeg er spent på holdbarheten selv jeg, skal se om jeg tar dem i bruk snart. ;o)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...