torsdag 12. oktober 2017

RestestrikkNår jeg ikke vet hva jeg skal strikke har jeg lett for å ty til restegarn. Det er så mye enklere å finne på noe med garn det ikke er så farlig med. Hvis jeg skal bruke noe skikkelig fint garn er jeg nødt til å finne Det Perfekte Prosjektet for ikke å sløse bort garnet, det krever mye leting og planlegging, men med restegarn er det bare å sette i gang. 

Her har jeg tømt sokkegarnresteposen og sortert ut farger som passer sammen, og som det er nok til å lage noe av. Dette bør holde til tre luer og et par sokker.   
Og her er resultatet av en drøy ukes strikking, det ble faktisk akkurat som jeg hadde tenkt. :o)

Luene er strikket med dobbel tråd (jeg brukte en tråd ensfarget, og den andre tråden er alle smårestene) på p 3,5 og 4 som dette:
Legg opp 100 m på p 3,5 og strikk 4 cm vrangbord. Bytt til p 4 og øk til 105 m på første omgang med glattstrikk. Når arbeidet måler 17 cm begynner fellingen. Strikk 19 m, ssk (eller 2 r sammen), gjenta ut omg. Fell på annenhver omg 8 ganger, og på hver omg 8 ganger. Snurp og fest, og lag dusk.

Luene veier henholdsvis 80, 82 og 73 g.

Sokkene er strikket etter min standard har-det-i-hodet-oppskrift, med 64 masker på p 2,5. Vekt 44 g.

Her er det som ble igjen av garn, etter at jeg hadde lagt til et nøste grågrønn Austermann Royal til den grønne lua. Og nå må jeg spare en stund før jeg har nok til flere resteprosjekter.

Brukt: 4703 + 80 + 82 + 73 + 44 = 4982 g                             
Gitt bort: 384 g
Kjøpt: 4650
g
Fått: 100 g
 
 


Til slutt får du se søtpotet-avlingen vår. Vi satt en søtpotet i en potte med jord tidlig i sommer, og det kom masse blader. Men skjedde det samtidig noe under jorden? Ja da, der hadde det grodd frem to små søtpotetbabyer. Ikke akkurat nok til en middag, men morsomt likevel. :o)
3 kommentarer:

 1. Kjempefine luer. Restegarn er gøy, men jeg får ikke spart opp så mye sokkegarnrester siden jeg strikker lite sokker ... Minner meg på at jeg skulle strikke en babylue med restegarn (den okergule alpakkaen), tror det garnet må bli med i ut-av-lageret-kassa.

  Stilig med søtpoteter, det er noe med det der å få ting til å vokse frem, veldig fascinerende og tilfredsstillende!

  SvarSlett
 2. Kjempefine luer. Og restegarnstrikk er gøy, det utfordrer kreativiteten.

  SvarSlett
 3. Kjempefine luer. Og restegarnstrikk er gøy, det utfordrer kreativiteten.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...