onsdag 27. januar 2016

Uvennlige produkterJeg har brukt uvenngarn! Det er morsomt å finne på noe å bruke garnet til, og særlig gøy å se at det faktisk kan bli noe brukbart av det mest håpløse garnet også.

Dette er Fjorda mohair, som kjentes omtrent ut som Glava å ta i. Fingrene ble tørre og såre av å holde på med dette, så det var godt at det tok bare en og en halv kveld å bli ferdig...

Sjalet er større enn det kanskje ser ut til og måler 2 meter langs øverste kant. Det går nok rett til Fretex, kanskje noen forbarmer seg over det der...?

Det var mer Glavagarn igjen og i tillegg hadde jeg tre nøster brun Cortina å bruke opp. Det var litt forskjellig tykkelse på dem, men det fungerte likevel bra å bruke dem sammen på denne måten. Inspirasjonen til å hekle sitteundelag fant jeg (selvsagt) hos mimouna.

Jeg heklet til jeg gikk tom for Cortina. Da var det 20 cm igjen av fastmaskekanten på sitteunderlag nummer to, men utrolig nok hadde jeg et nøste Østlandsgarn liggende i nøyaktig samme brunfarge. Lagt dobbelt fungerte det ypperlig som erstatning for Cortina.

Vekt 250 g til sammen. Jeg brukte heklenål nr 6, og de målte 41 x 41 cm før toving.

Mimouna anbefalte ikke å tove i maskin siden Cortina krymper veldig mye, så jeg gikk for tørketrommel. Etter en times tid i trommelen ble de omtrent 34 x 34 cm. Ikke veldig tykke, men jeg lar dem nok være som de er foreløpig.

Jeg hadde mer uvenngarn å bruke opp, og her er rød og hvit Karisma brukt sammen med turkis og lilla Falk fra eget lager.

Jeg la opp 104 masker og økte til 114 etter vrangborden. Strikket mønster og begynte felling når luene målte ca 17 cm. Seks fellinger på omgangen, først på annenhver omgang 7 ganger, så på hver omgang til det var 12 masker igjen. Snurp og fest.
En dusk trekker mye garn, og anbefales hvis du har noe ekstra å bruke opp. :)

Begge er strikket på p 3 og 3,5 og veier 84 og 90 g med dusk. Størrelse stort barn/ liten dame.


Av rød Karisma var det nok til en teppelapp, her er den sammen med noen jeg hadde fra før av. Samlet vekt 46 g.

Nøstet med lilla Østlandsgarn er lagt i posen med sine artsfrender inntil videre, og dermed er dette alt jeg har igjen av uvenngarnet. Jeg setter strek her og legger dette i posen til neste runde. Nå må jeg nemlig strikke babyteppe.

Det er ventet en liten gutt i familien, og jeg har planlagt å strikke teppe. For å spare tid bestilte jeg garn på nettet istedet for å dra innom garnbutikken på vei hjem fra jobb. Tanken var å bestille hos Strikkepikene, men så kom det opp en reklame på Facebook for Garnius, en nettbutikk jeg aldri hadde hørt om men som fikk mye skryt for rask levering. Fraktfritt var det også, så valget var ganske enkelt.

Jeg bestilte Baby Merino som jeg skulle ha og slang med noe Karisma fordi jeg ville se på farger til et hekleteppe.
Og så begynte ventingen... Jeg fikk sendingsbekreftelse etter to dager, men etterlyste pakken når den ikke var kommet en uke etter. Da fikk jeg et litt ullent svar om at Posten hadde noen pakker fra dem liggende uten navn, men det var ingen vits i å sende på nytt for da ville sikkert de to pakkene komme samtidig. Og sporing på pakkene hadde de ikke… Det tok enda fem dager før de sendte på nytt, og med tre dagers postgang tok det 17 dager fra bestilling til jeg endelig fikk garnet. Sorry Garnius, dere blir neppe førstevalget igjen.

Jeg reagerte på pakkingen også, nøstene var lagt rett i esken uten pose, og det fulgte ikke med noen kopi av bestillingen. Ingen papirer i det hele tatt, men jeg tror de har plukket riktige farger...

Brukt: 750 + 172 + 250 + 84 + 90 + 46 = 1392 g         
Gitt bort: 1298
g
Kjøpt: 400 + 650 = 1050
g
Fått: 648 g10 kommentarer:

 1. Mye fint du har strikket av uvenn garnet. Kos deg med teppe strikkingen. Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, Irene! Jeg har begynt på babyteppet og det vokser sakte men sikkert. :)

   Slett
 2. Her har du fått brukt mye uvenngarn!! Sjalet ser jo så lett ut på bildet, men det kan ikke ha vært så lett å lage med et slikt garn. Fargan var fin da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Garnet var ikke behagelig for fingrene nei...
   Fargen på sjalet ble finere enn fargen på garnet var, rart det der. ;)

   Slett
 3. Mye flott du har fått strikket! Flott garn du har fått, men uheldig med leveringen, har også hatt en slik erfaring og vil ikke bestille garn på nett igjen! Ha en god helg! happy knitting!

  SvarSlett
  Svar
  1. takk takk! Jeg liker best å kjøpe garn i butikk, men det virket så lettvint der og da...

   Slett
 4. Ferdig med HUV-garnet, det var ikke dårlig! De restene holder vel akkurat til en dusk eller noe slikt, så du har jammen vært effektiv!

  Irriterende med bestillinger som tar lang tid, man har jo som oftest planer med det man går og venter på. Godt at det kom til slutt da. Og ha en fin helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg fikk jo litt mindre garn enn deg da... ;)

   Slett
 5. Så mye fint du fikk strikket opp av garnet du hadde liggende😊. Godt å få brukt det til noe. Utrolig fin blå farge på baby merino garnet du kjøpte - gleder meg til å se ferdig resultat😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid fint å få brukt opp garn! Liker blåfargen jeg også. :)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...