lørdag 4. juni 2016

YESS!Teppet mitt er endelig ferdig, to måneder og en uke etter at jeg begynte! Jeg heklet på spreng hele søndagen for å bli ferdig innen utgangen av mai, og det gikk med god margin. Normal fremdrift pr dag har vært 1 rad, enkelte dager to, men på søndag klarte jeg hele 4 rader pluss at jeg ble nesten ferdig med kanten rundt. Siste rest ble heklet før frokost mandag morgen. Man vet da å prioritere. ;o)

Er det lov å si at man er fornøyd selv? Jeg synes nemlig det ble knallfint, særlig når man ser hele teppet som her:
11 x 16 = 176 lapper, og ingen er like. Men siden jeg bare hadde 8 farger så ble det en utfordring å plassere lappene så ingen kom ved siden av en annen med samme farge på samme omgang. Jeg klarte det til slutt, men måtte legge ut alle lappene ganske mange ganger før jeg kom i mål. Temmelig frustrerende til tider...

Jeg trodde flere ganger at jeg endelig hadde fått det til, men så dukket det plutselig opp to som var alt for like rett ved hverandre. De seks lappene i hver serie for eksempel hadde det med å klumpe seg sammen selv om jeg ville ha dem spredd utover teppet. Og jo lenger opp jeg kom, desto færre lapper ble det å bytte med...
De to lappene jeg hadde til overs ble dermed veldig nyttige og jeg endte med å utelate de som passet dårligst inn, ikke de jeg likte minst.

Edit: Jeg så på teppet etter at jeg hadde skrevet dette, og jammen oppdaget jeg ikke to turkise sirkler ved siden av hverandre! #¤%#¤¤%&!!!
Det er på siste rad så det er ikke helt umulig å rekke opp, men orker jeg det nå...? På den annen side, så mye tid som jeg har brukt på å omkalfatre sirkler så føles det utrolig surt å skulle godta en feil... Gaaahh!

Edit 2: Det var ikke bare ett, men to steder på siste rad at lik farge var på samme omgang ved siden av hverandre, så jeg hadde ikke mye valg. It's been taken care of.
Jeg ville ha en enkel kant og hadde på forhånd bestemt meg for en rad halvstaver rundt. Halvstavene strammet opp teppet og gjorde at det holdt fasongen bedre, men det var liksom noe som manglet. Jeg prøvde meg frem med litt forskjellig og endte opp med en smal picotkant ytterst. Akkurat nok til at det ikke blir kjedelig. 
Utgangspunktet er dette teppet, men jeg gjorde noen endringer på andre og tredje omgang for at sirklene skulle ligge flatt. Jeg ventet med selve rutene, og monterte i stedet radene sammenhengende. Superfornøyd med den metoden! Jeg fikk 30 tråder å feste i stedet for 176 x 2. :o)

Det gikk med 1951 g Karisma og Smart på heklenål 4. Teppet måler 125 x 165 cm før vask.

----

Siden teppet ble ferdig på månedens nest siste dag så rakk jeg å strikke ferdig de påbegynte ankelsokkene også. 58 g Sterk på pinne 3.
Til slutt får du se hvor flott syrinene mine blomstrer om dagen! Vi bor syd for Oslo sentrum, men blomstringen er likevel litt senere her. Så mens syrinen snart er avblomstret i andre deler av byen kan vi sitte på terrassen og nyte synet og duften av disse. :o)
Brukt: 5185 + 719 + 58 = 5962 g        Brukt/ferdigstit i mai: 1316 g             
Gitt bort: 1958 g
Kjøpt: 4550
g
Fått: 648 g


12 kommentarer:

 1. Teppet ditt er superfint! Og ingen andre ser de lappene som er for like. Jeg fant dem i alle fall ikke, men jeg finner stadig småfeil i mitt eget. Tror vi bare får leve med det. ;)

  Fine sokker også, godt å få ting ferdige.

  Oppdaget nettopp at syrinen er svartelistet. Litt trist, for de hører liksom til sommeren. Beholder mine, får stelle godt med dem siden vi ikke får plante nye.

  Nyt helgen i solen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, hyggelig at du synes det! :o)
   Det er på den raden som er lengst unna på bildet, ikke så lett å se kanskje. Men som jeg skrev, det er tatt hånd om nå. ;o)

   Hæ, er syrin svartelistet? Trodde ikke syrin utgjorde noe problem, men hva vet jeg... Mine har ihvertfall endelig begynt å produsere masse blomster, 12 år etter at de ble plantet, så de fjernes ikke!

   Slett
 2. Aldeles nydelig teppe! Skjønner ikke hvordan du klarer å holde styr på alle fargene sånn at det ikke blir to like. OG ikke klarte jeg heller å se de to like på teppet.
  Du må gjerne dele på link up i neste uke. Dette må vises fram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Det ble mer jobb enn jeg trodde å holde styr på fargene, men jeg tror jeg har klart det nå. :o)

   Slett
 3. Kjempefint teppe, og flotte farger! Jeg ville også gjort som deg og heklet sammen radene, det går så mye fortere ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :o)
   Ja, det gikk veldig mye fortere å hekle sammen på den måten så jeg er fornøyd med det. :o)

   Slett
 4. Så nydelig teppet ble. Og så veldig kjekt med den sammenheklingen. Må nok prøves en gang :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. :o) Ja, den sammenheklingen anbefales absolutt!

   Slett
 5. Syriner lukter så deilig! Det er virkelig vår, eller sommer, når syrinene blomstrer! Lekkert teppe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, amylin! :o)
   Det er herlig å sitte på terrassen og kjenne syrinduften komme i bølger. Må passe på å nyte det mens de blomstrer, det varer ikke så lenge.

   Slett
 6. Så utrolig flott teppet ditt ble!! Rett og slett nydelig!

  Sokkene var også flotte og sommerlige!
  Kos deg med syrinen din! Jeg syns de er flotte å se på, men lukten gir meg bare hodepine :s

  SvarSlett
 7. Åhh, det ble skikkelig lekkert!!! Herlig - flotte farger :) Sommer sokker får man ikke for mange av, fine de og :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...