onsdag 4. januar 2017

Statistrikk


Godt nytt år! 2016 er omme, og det er tid for oppsummering av strikkeåret.

Med tanke på mengde var det et veldig bra år, jeg brukte 10777 g garn, det er hele 4730 g mer enn året før. Det kom også mye garn inn, men heldigvis mindre enn jeg brukte, så lageret ble redusert med 2326 g. En god del av det jeg brukte var garn som hadde ligget en stund, og selv om det var helt kurant garn så var det godt å få det ut av hyllene. Sirkulasjon er nøkkelordet.

Tidligere år er det sokker som har ligget på topp, men nå var det luer som toppet listen. Man kan lure på hvorfor, siden den eneste i familien som bruker hjemmestrikkede luer for tiden er samboeren. Han trenger neppe 20 stykker i løpet av et år, særlig ikke når mange av dem er barneluer.
Nummer to på listen ble pulsvarmere, overrepresentert av denne varianten. Jeg strikket 14 par og sitter igjen med ett, men selvsagt ikke i den fargen jeg hadde tenkt å beholde selv...

 


Sokker havnet fremdeles på topp tre, det ble 11 par ifjor. Noen er gitt bort, men de fleste beholder jeg selv. Ullsokker er nemlig noe jeg bruker hver dag fra september til april, og gjerne mai-august også, når terrassedøren står åpen og det blir kaldt på gulvet.
Tre plagg til meg selv strikket jeg også, det må være rekord for meg. Begge jakkene bruker jeg mye, men genseren er for lang, så den blir jeg ikke helt fortrolig med.
Prosjektet jeg er mest stolt av fra 2016 er helt klart dette teppet. Det var to måneder med ganske intens jobbing, men jeg er storfornøyd med å ha gjennomført det. :o)

Teppet har åtte mønsterfarger, ingen av sirklene er nøyaktig like, og ingen som står ved siden av hverandre (i rett vinkel) har samme farge på samme omgang. Jeg skulle ha likt å vite hvor mange timer jeg satt på kne på gulvet og sorterte for å få det til, det var ikke få...
I tillegg ble det laget 8 sjal/skjerf, 6 sitteunderlag, 3 halser, 3 par pulsvanter, 2 babytepper, 2 barnejakker, 2 pannebånd, et par tøfler og et par grytekluter. 77 prosjekter med smått og stort. Nei ikke alt smått, lapper til Ull & Omtanke og den slags er ikke tatt med.


Fargenes ti på topp ser slik ut:
1. turkis/petrol/blå
2. lilla
3. grå
4. grønn
5. hvit/offwhite/beige
6. gul
7. rosa + brun
9. rød
10. svart + burgunder + orange/rust


Mest brukt (i tillegg til jakkene) er dette skjerfet, som jeg tok i bruk så snart det var ferdig strikket, og det har hengt på meg hver dag siden.Og noe som kommer til å bli brukt hver dag er disse. Foreløpig ligger de som aspiranter i skuffen, under paret som er i bruk nå, men snart blir det deres tur til å rykke opp.
11 kommentarer:

 1. Teppet ditt er fantastisk flott, en hederlig vinner! Sokker er jo greit å ha strikket mange av, spesielt for oss som fryser lett på føttene 😊 Fargemessig ligner ditt år litt på mitt, bare litt annen rekkefølge, men i oppstrikket garnmengde slo du meg kraftig! Godt nytt strikkeår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg slo deg i garnmengde, men du slo meg grundig ned i støvlene når det gjelder antall plagg... ;)

   Slett
 2. Masse lekkert! Imponerende teppe, det må ha tatt mye planlegging å ikke få like farger ved siden av hverandre...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker, takker! Jeg lå på kne noen timer ja, og har hatt problemer med høyre kne siden... Men teppet ble bra! ;)

   Slett
 3. Artig tittel (jeg elsker ordspill!), og så mye fint du har lagd i året som gikk! Teppet var - og er - helt fantastisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg også, da er vi to. :)
   Takk takk, jeg er særs godt fornøyd med teppet.

   Slett
 4. Du har strikket masse i året som gikk :) Og mye fint. Likte spesielt godt de korte stripete sokkene, de ser så praktiske ut. Jeg strikker også en del sokker til meg selv som jeg bruker mye ;) Men luer er det litt begrenset med hvor mange man kan bruke... :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, Sylke! Ja, det er mye greiere med sokker enn med luer. :)

   Slett
 5. Så flott statistrikk du har laget! Artig å se alt samlet på ett brett. Teppet ditt er superfint, var gøy å følge med på prosessen også.

  Jeg blir kjempeinspirert av alle sånne årskavalkader, men klarer visst aldri å lage en selv. Jaja, neste år. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og jeg må si det var underholdende å følge med på din teppeprosess også. :)

   Så mye som du lager blir det litt av en kavalkade, gleder meg til neste år. ;)

   Slett
 6. Festlig! Jeg googlet nettopp min egen blogg Statistrikk (det må man gjøre innimellom!), og fant dette innlegget. Velkommen innom på www.statistrikk.no også :-)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...