onsdag 12. april 2017

Sokker til påske!


Zigzagular Socks ser ikke veldig spennende ut når de ligger henslengt for seg selv... Men de skjuler en hemmelighet, og når de kommer på foten folder de seg ut i all sin prakt.Garnet er kjøpt av frkBadegakk, og fargen heter Sunny with a chance of giraffes. Jeg har fått kommentarer med asossiasjoner til banankake, og heller nok mer mot banan enn sjiraff selv også, når jeg først er blitt penset inn på det sporet. ;o)Sikksakkmønsteret er så klart speilvendt. Jeg registrerte ikke om det sto i oppskriften, men for meg er det en selvfølge at mønsteret må gå hver sin vei. Jeg var bestemt på at dette hespet skulle bli sokker helt fra jeg fikk det i hus, og denne oppskriften dalte ganske kjapt ned i hodet mitt. Jeg har strikket dem en gang før, men tenkte at det ville passe bedre med et spettete garn som dette enn med det stripete jeg brukte forrige gang.  

Sokkene er strikket med 68 masker på p 2,5 og veier 64 g.

Da kan jeg krysse ut hespet på både fingarnbildet og blant fokusgarnet, og jeg kan jobbe meg videre. Neste prosjekt blir et sjal i Silkbloom, det petrolfargede på bildet til venstre.

  


Til slutt får du se en liten hagegjest som har dukket opp hos oss den siste tiden. Vi ser oftest blåmeis, kjøttmeis og pilfink, men også en og annen rødstrupe. Englands nasjonalfugl, som tydeligvis trives i Norge også.

Sakset fra Store Norske Leksikon:
Rødstrupe, fugleart i fluesnapperfamilien. Vekt ca. 16–22 g, omtrent som kjøttmeis. Kjønnene like med rustrød panne, strupe og bryst, mens ryggen er olivenbrun. Ruger i hele Europa og middelhavsområdet til Vest-Sibir, i Norge i skyggefull og tett skog over det meste av landet til Troms, på Dovrefjell opp til minst 1000 moh. Fåtallig i Finnmark. Meget vakker sang tidlig i grålysningen og om kvelden. Rødstrupen kalles «tiurklokke», fordi den begynner å synge samtidig eller litt før tiuren om morgenen. 6–7 egg ruges i 12–14 dager, og ungene forlater reiret etter ca. 14 dager. Norske rødstruper er overveiende trekkfugler som overvintrer i Sørvest-Europa og middelhavsområdet. En del overvintrer i kyststrøk i Sør-Norge.
Brukt: 2402 + 64 = 2466 g                   
Gitt bort: 284 g
Kjøpt: 2300
g
Fått: 0 g
 

8 kommentarer:

 1. Så fine sokker! Jeg tenker nok verken på bananer eller sjiraffer når jeg ser dem... ;)
  Vi har også en rødstrupe i hagen. Synes den synger så fint, med en helt spesiell og klokkeren klang. Gleder meg alltid når den sitter og synger i hagen.
  Ønsker deg en riktig god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Jeg har ikke helt klart å skille de ulike fuglelåtene fra hverandre, men jeg burde jo lære meg hvem som sier hva.

   Slett
 2. Fine sokker!

  Flink du er til å bruke fra lageret ditt også.

  SvarSlett
 3. Knallfine, gule sokker! God påske :)

  SvarSlett
 4. De sokkene er flotte! Og banankake er godt! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg har ennå ikke bakt banankake, merkelig... ;)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...