onsdag 3. mai 2017

Sjal og genserJeg valgte å strikke sjalet Out of Darkness av hespene med Silkbloom Extra Fino fra fingarnlageret mitt.Jeg begynte først på et annet sjal, men hullmønsteret var helt umulig å memorere så jeg kunne ikke se på tv mens jeg strikket. Så jeg rekket opp og begynte på dette istedet. Prioriteringene må komme i riktig rekkefølge. ;o)

Sjalet er helt ok å strikke når man kommer til hullmønsteret, før det er det ganske kjedelig... Men fint ble det, og utrolig mykt og deilig å ha på seg. Og ikke minst lett, det veier ikke mer enn 78 g.
Fargen er nok mest riktig på det øverste bildet.Strikket på p 3 og 4.
Da kan jeg krysse ut Silkbloomen, og så kan jeg begynne å fundere på hvilket av de resterende som skal bli neste hespe ut.
I mellomtiden har jeg strikket genser(!) til meg selv(!) i Sandnes Tweed.
Utgangspunktet er Vårens fineste genser, men jeg har gjort noen endringer underveis. Bolen er kortere, raglanfellingen er lengre, og jeg har laget en rundere halsringning. Bolen er str M, ermene er str S. Likevel synes jeg ermene er en smule vide i forhold til bolen.

Garnet er Sandnes Tweed i fargen Gul 2080. Strikket på p 5 (vrangborder på p 4). Vekt 234 g.

----

Jeg oppdaget at det var salg på Strikkemekka.no, og siden jeg ikke hadde handlet der før måtte jeg jo gi dem en sjanse. Når det i tillegg var fraktfri leveranse ble det kr 102,- for disse seks nøstene, og det var absolutt overkommelig. Rask og ryddig levering ga en god handleopplevelse, så disse står høyt oppe på listen neste gang jeg skal bestille garn på nettet.Brukt: 2466 + 78 + 234 = 2778 g                   
Gitt bort: 284 g
Kjøpt: 2300 + 300 - 50 = 2550
g
Fått: 0 g
 

----

Du som bor i Oslo har kanskje vært på Blå? Jeg jobber rett ved siden av, og her er det litt av hvert å følge med på.
I fjor hang de opp halve tønner til å ha blomster i, og i år har de plantet. Men hvorfor er det ikke plantet i den borteste tønna?Den borteste tønna later til å være opptatt...?Ja, her ligger andemor og ruger på eggene sine, og lar seg ikke forstyrre av hverken kafègjester eller folk som tramper over broen rett ved siden av. Men hvordan hun skal få ungene ned fra tønna når de er klare til å forlate redet, det tør jeg ikke tenke på...


8 kommentarer:

 1. Flott genser, og nydelig sjal! Blir gøy å se hva du lager ut av Fabelnøstene, kanskje jeg kan hente inspirasjon hos deg senere ;)

  Oi, det var et høythengende rede for små andunger! Får håpe det går fint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg trenger visst litt sokkeinspirasjon selv, fant ingen sokker jeg hadde lyst til å strikke da jeg lette gjennom oppskrifter igår...

   Ja, jeg krysser fingrene for at det går bra med de små!

   Slett
 2. Fantastisk sjal, og så nydelig garn!

  SvarSlett
 3. Åh, den andemoren fikk meg til å glemme alt jeg skulle skrive om strikkeplaggene dine, hihi! Herlige bilder, en smart fugl som sikret seg et slikt flott rede.

  Sjalet ble lekkert, samme med genseren. Deilig med slike lette plagg nå om våren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun er sikkert fornøyd med plassen, men har nok ikke tenkt på at ungene skal komme seg helskinnet ned også...

   Slett
 4. Så utrolig lekkert og elegant det sjalet ble!
  Genseren ser ut til å være veldig myk og deilig, til sånne litt kjørlige sommerkvelder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! De er lette og myke, både sjalet og genseren. :)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...