lørdag 5. august 2017

Long time, no seeDet er dårlig med blogging for tiden, men det betyr ikke at jeg ikke strikker. :o) Det er blitt ganske mange prosjekter siden sist.

Først ut er sjalet Dodo, strikket i Tweedy Todd Tynn & singel. Det er umulig å få frem riktig farger på dette garnet, det er mørk grått med spetter i rød- og gultoner. Mye finere enn på bildene.
Sjalet er strikket på p 4,5 og måler 34 x 210 cm. Vekt 101 g, og det holdt akkurat med et hespe. Jeg var ikke stressa en gang, for jeg hadde et hespe til i skapet. Det var sikkert derfor det var nok...

Dette var det siste jeg strikket i juni, og så går vi løs på juliprosjektene.

Først ut i juli var sokkene Spring Forward, strikket i Mayflower 1class som jeg kjøpte i Danmark ifjor. Nå hadde jeg puttet det i lagerkassen fordi jeg hadde lyst til å bruke det.De ser temmelig krøllete og rare ut der de ligger for seg selv, men mønsteret kommer veldig fint frem når man får dem på foten.
Jeg har strikket disse sokkene omtrent hundre ganger før, de er veldig raske og enkle å strikke, men mønsteret ser avansert og imponerende ut. Sånt kan man like. Strikket på p 2,5. Vekt 64 g.


Neste prosjekt ut var - kryss i taket - en genser til meg selv! 

Jeg hadde siklet på Ankers trøye helt siden jeg så barneutgaven på Instagram. Og siden oppskriften nå var kommet i voksenstørrelse var det bare å sette igang.

Planen var å bruke Sandnes Tynn Line, som jeg kjøpte til halv pris da Trådsnella på Lørenskog hadde opphørsalg. Men siden det skulle strikkes på p 3, ikke p 4 som i oppskriften, så måtte jeg finne på noe. Jeg kom på at jeg hadde dette, i nøyaktig samme farge som lingarnet, og med en tråd av hver ble strikkefastheten spot on. Jeg strikket til og med prøvelapp, ja da.Jeg strikket sånn omtrent str L, men la opp til XL for å få halsåpningen litt videre. 
Man starter øverst og øker på de glattstrikkede omgangene mellom stripene. En genial måte å strikke genser på!

Jeg synes genseren ble veldig fin, og den er lett og myk å ha på seg, men dessverre også veldig varm... Alpakka og jeg er egentlig ikke så gode venner, for jeg er varm av meg jeg også, men vi får se hvordan det går til vinteren.Det gikk med ca 4,5 nøste av hver av garntypene, genseren veier 318 g. Alt er strikket på p 4, bortsett fra vrangborder nede og på ermene, der måtte jeg ned på p 3.

Fortsettelse følger, jeg har mer å vise frem. :o)Brukt: 3344 + 101 + 64 + 318 = 3827 g                   
Gitt bort: 284 g
Kjøpt: 2550 + 750 + 150 = 3450
g
Fått: 100 g
 
 


3 kommentarer:

 1. Flotte ting! Nydelig sjal, og mønsteret på sokkene ser som du sier imponerende ut og er veldig fint, greit å vite at det ikke er så vanskelig å strikke. Genseren ble flott, håper du får bruk for den når det en gang kommer kaldere tider!

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Huldr! Håper uansett de kaldere tidene lar vente på seg. ;)

   Slett
  2. Ja, det satser vi på. Best med sommerklær nå!

   Og der var det kommet tittel på innlegget også, stusset på et Felisiinnlegg uten tittel :)

   Jeg har forresten endelig blogget igjen :D

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...