torsdag 27. september 2018

Sommer 2018Det ble visst fullstendig bloggestopp hos meg i sommermånedene, men jeg fortsatte i det minste å strikke. :o)

Mai:

Lett genser nummer to, denne gang i str M. Garnet er det samme som forrige gang, Fine Wool og Fine Mohair fra Stoff og Stil.

Denne ble kanskje litt i minste laget, mens den forrige ble for stor... Ikke klarer jeg å strikke jevnt på tykke pinner heller, men god å ha på seg, det er den uansett.

Den veier kun 145 g så man merker nesten ikke at man har den på. Strikket på p 7 så vidt jeg husker.
Etter genseren ble det teststrikking av sokker igjen, dette er Sokker med utsikt av Sylke/ Lysstreif.

Som du ser hvis du følger linken til oppskriften så skulle de egentlig ha striper på foten, men jeg ble såpass fornøyd med disse at jeg ikke hadde lyst til å rekke opp da jeg oppdaget feilen. Oppskriften var super som vanlig, det var bare jeg som ikke fulgte med i timen. ;o)Strikket i hvit Fabel og grågrønn Austermann Royal på p 2,5. Vekt 74 g.


Og jeg fortsatte med sokker, et enslig nøste Fabel longprint i en farge jeg ikke hadde brukt før ble nok til et par ankelsokker til meg selv. Pinne 2,5 her også, og de veier 42 g. Jeg la opp 64 masker og strikket min standard ankelsokkoppskrift som jeg har i hodet.
Juni/juli:

Vi kjøpte nye solstoler i mai når det var så varmt og fint. Det var godt å få byttet ut de gamle, mugne stolene, men vi oppdaget fort at de nye fikk stygge flekker ved minste spor av solkrem eller svette...
Jeg fikk den lyse(?) ideen å hekle beskyttelsestrekk til stolene, og det ble et prosjekt som tok mesteparten av sommeren.

Jeg har brukt denne oppskriften, samme som jeg brukte til dette teppet fra 2014.

Heklet i Viking Bjørk på heklenål 3,5. Trekkene veier 526 og 520 g.

Det så fint ut når de var nye, men etter litt bruk synes jeg ikke det fungerer så veldig bra. De blir skrukkete så klart, og strekker seg på lengden, så jeg burde ha laget dem kortere og bredere. Litt sent å tenke på det nå, de får bare brukes som de er.
Stoltrekkhekling ville bli for stort prosjekt å ta med på ferie, så jeg måtte finne på noe smått og enkelt som ikke tok for mye plass i kofferten.

Valget falt på to nøster bomullgarn og et nøste sokkegarn. Bomullsgarnet ville jeg lage handlenett av, og jeg lette meg frem til en oppskrift på Ravelry som så ok ut.
De første omgangene så greie ut, men når jeg kom litt lenger opp syntes jeg det ble for mange økninger på hver omgang, så jeg la fra meg oppskriften og fortsatte på egen hånd. Det gikk fint med vidden, men jeg burde nok ha sjekket hva oppskriften sa om lengden. Det ser fint ut når det er tomt, men...-ikke fullt så fint med noe oppi... Jeg må definitivt kun kjøpe ting som er lettere enn epler.Heklet i Cotton Kings fra Hobbii på heklenål 3,5. Vekt 79 g.


Så et par ankelsokker som ble påbegynt på toget til Stockholm og strikket ferdig hjemme.Strikket i Fabel på p 2,5 og jeg brukte standardoppskriften på disse også. Vekt 44 g. Godt å få brukt opp enda et enkeltnøste.


Det kom litt garn inn i løpet av sommeren også. Dette bestilte jeg hos Hobbii, bare fordi jeg ikke hadde kjøpt noe der før. :o) Den nederste raden består av farger jeg valgte selv (ikke så veldig fornøyd med fargene på 1 class, men...), og de fem store nøstene med sokkegarn var som du ser i en Lucky bag. Her likte jeg faktisk alle, men valgte å starte med det fineste, nøstet til venstre.   
 

August:

Jeg trodde jeg visste hvordan sokkene kom til å bli utfra utseendet på nøstet, men stripene ble bredere enn jeg hadde forestilt meg, og flekkene kom også som en liten overraskelse.
Når stripene var såpass definert syntes jeg at sokkene måtte være like, og etter et par forsøk klarte jeg å få oppleggskanten helt lik, og derfra var det bare å frese nedover andresokken. 

Strikket på p 2,5 som vanlig, og jeg brukte som vanlig min ingen-oppskrift-oppskrift. Vekt 56 g.


Enda et enkeltnøste Fabel fra lageret ble til enda et par ankelsokker. Vekt på disse er 46 g.

Brukt:  2379  + 145 + 74 + 42 + 526 + 520 + 44 + 79 + 56 + 46 = 3911 g                             
Gitt bort: 0 g
Kjøpt: 1670
 + 1200 + 900 = 3770 g
Fått: 0 g
 
Til slutt en ørliten oppsummering av ikke-håndarbeidsrelaterte begivenheter fra sommeren 2018.

Været. Været! Sommerværet!
Værmessig hadde vi den mest fantastiske sommeren noensinne. Ja, jeg vet det ble for tørt for bøndene og alt det der, men for min egen del syntes jeg det var superdeilig med stabilt varme dager i stedet for det vanlige norske høyst varierende sommerværet.  
Sommerens ferietur gikk til Stockholm. 7 timer på toget hver vei gikk veldig greit for både store og de som strengt tatt ikke er så små lenger.
Vi trasket og gikk rundt i byen og fikk med oss noe av det man bør se i Stockholm, men det som slo best an hos alle var definitivt Ocean Bus. Den dekker de mest severdige severdighetene, men det morsomme er at den er Skandinavias første og eneste amfibiebuss, så den kjører både til lands og til vanns. I tillegg er guiden både flink og morsom, så dette er en tur som kan anbefales!
Vi har snakket ganske lenge om at yttergangen trengte oppfrisking, og plutselig en dag fikk jeg ånden over meg og sa at nå setter vi igang. Kjøp av maling, vasking av tak og vegger, og to strøk maling på alle vegger tok oss nøyaktig en dag. Ingen grunn til å ha utsatt det i månedsvis med andre ord...

Den gule veggen har faktisk tre strøk, to hvite og et gult. Og til det gule holdt det akkurat med en liten prøveboks fra Flügger. :o)
Og sist men ikke minst har kjæresten og jeg giftet oss etter 11 år sammen. :o)
Bryllupet sto 24. august på Oslo Rådhus, og dagen etter var det selskap med familie og venner. Ikke veldig høytidelig, men alle koste seg og det ble en fin og vellykket helg. :o)
Jeg må såklart skryte av brudebuketten min! Den ble bestilt hos Blomsterhagen på Abildsø, og alle blomstene er hentet fra åkeren deres. ikke noe dyrere enn en bukett fra en hvilken som helst blomsterbutikk, men mye finere (synes jeg).


2 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med bryllupet! Og takk for at du testet sokkene mine, de ble jo også veldig fine slik du har strikket dem!
  Stoltrekkene: Du kan jo fore dem med noe stoff (evt håndkle)på baksiden om du ikke liker at de henger? Men det var kanskje ikke meningen å fore dem, da... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Og bare hyggelig. :) Ja, jeg syntes de ble fine jeg.
   Jeg kunne jo fore trekkene ja... Det skal jeg fundere litt på, takk for tipset!

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...