tirsdag 12. juli 2016

Gult er kult!Ferdig med genseren, hurra!
Påbegynt 19. juni, ferdig 10. juli. Nøyaktig tre uker, men det føltes mye mer... Jeg strikket temmelig intensivt de siste dagene, for når jeg endelig fikk alt inn på samme pinne så øynet jeg slutten, og utsikten til å bli ferdig er alltid motiverende.
Rart det der. Det er gøy å begynne på noe nytt, men når jeg har strikket på noe en stund blir jeg ganske fedup og er alltid ivrig etter å bli ferdig. Det er så klart fordi det er stas å se resultatet også, se om det blir sånn som man håpet og planla.

Så, ble denne som håpet og planlagt? Vel, ikke helt... Jeg er glad for at jeg gikk ned i størrelse, men noe jeg burde ha tenkt på var at når jeg gjorde ermehullet dypere så skulle jeg ha strikket bolen tilsvarende kortere slik at den totale lengden ble den samme. Det gjorde jeg ikke, så genseren er noen cm for lang. Lengden på ermene er grei, jeg valgte å ha dem litt kortere enn oppskriften sa.
 
Det jeg er minst fornøyd med er halsringningen, der strikket jeg nøyaktig etter oppskriften men likevel ble den tettere i halsen enn på eksempelbildet. Det at den var litt utringet var en av grunnene til at jeg valgte denne, for siden jeg har såpass mye oventil gjør en dypere utringning at jeg ser litt mindre tønneformet ut. Jeg kunne ha rekket opp, men orket rett og slett ikke. Nå er den som den er, og den kan jo brukes...Fakta: 380 g Sandnes tynn merino på p 2,5 og 3,5. Str 40.
Etter et stort prosjekt passer det bra å strikke noe smått, så nå blir det sokker i Viking Frøya som jeg fant på Bogerud da jeg bare skulle innom og kjøpe buksestrikk. Fargene minnet meg om disse sokkene, som synger på aller siste verset. De er lappet flere ganger, men jeg liker fargene så godt at jeg ikke har hatt hjerte til å kaste dem...
Og sannelig har jeg ikke kjøpt noen nye stoffer også, og det blir nok strikketøyposer av disse, bare jeg kan få somlet meg til å bestille flere merkelapper. ;o) 
Brukt: 6150 + 380 =  6530 g                      
Gitt bort: 1958 g
Kjøpt: 4750 + 100 = 4850 
g
Fått: 648 g


6 kommentarer:

 1. Så flott genseren din ble! Gult er kult :)

  Gleder meg til å se hva du syr av stoffene

  SvarSlett
 2. Den ble veldig fin! Herlig sommerlig farge, og jeg synes den kler deg godt, du ser absolutt ikke tønneformet ut! Selv om jeg skjønner skuffelsen over at den ble tettere i halsen enn på oppskriftsbildet, jeg liker best litt utringet halsåpning selv også. Fine farger på sokkegarnet, og søte stoffer, det begynner å klø litt i syfingrene mine også ... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Huldr! Jeg skal nok prøve å venne meg til å bruke den...

   Slett
 3. Flott sommergenser, det var en pen gulfarge også. Man ser nok seg selv litt annerledes enn det andre gjør, synes den var veldig fin i fasongen til deg. Men kjenner følelsen av at bildet man hadde i hodet ikke stemmer med det man ser i speilet.

  Fint sokkergarn, og kos deg med symaskinen! Strikketøyposer får man aldri for mange av.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Den er bare litt varm som sommergenser, siden det er ull... Jeg føler meg ikke helt vel i den, men når jeg endelig har fått strikket meg en genser så må den jo brukes...

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...