mandag 13. mars 2017

Sokkefokus


Jeg er godt i gang med strikking av sokker, og to par er ferdige hittil. Først ut var Spring Forward, strikket i Austermann Royal. Vekt 70 g på pinne 2,5. Disse ser kompliserte ut, men er utrolig enkle å strikke. Fort går det også, jeg brukte fire dager på disse.
Neste par ut var restesokker i Sterk. 52 masker på p 3 som alltid. 
Her prøvde jeg først med riller, men det ble ikke fint i overgangen mellom pinnene. I stedet strikket jeg hver 5. pinne 1 r, 1 vr, og det ble jeg fornøyd med. 
Jeg tok sjansen på å strikke halvhøye skaft fordi jeg syntes jeg hadde så mye lyseblått, men etter hvert som jeg strikket meg ut over foten forsto jeg at det kom til å bli knapt... Det ble mer grått på tærne enn jeg først hadde tenkt, men dette var så langt jeg kom med lyseblått. Utrolig nok var det like mye garn på begge nøstene, det ble ca 10 cm igjen på begge, akkurat nok til festing.
Vekt 66 g.
Tredje par er også påbegynt, selv om neste punkt egentlig var å teststrikke pulsvanter. Jeg måtte ha noe enkelt å ha med på jobb, så jeg begynte på A Nice Ribbed Sock i stedet. 
Jeg prøvde meg på pulsvantene på kvelden hjemme, og forbannet straks fargevalget mitt. Koksgrå er en anvendelig farge i bruk, men dønn umulig å strikke med i lampelys... 

Starten på pulsvanten er nå rekket opp fordi den ble for stram, jeg må enten strikke løsere eller gå opp i pinnetykkelse. Og i mellomtiden har jeg fortsatt med sokken.
Etter dårlige erfaringer tidligere har jeg laget meg et prinsipp om å ikke ta imot bestillinger. Meeen når en venninne av moren min kjøpte et rosa pannebånd av meg og gjerne ville ha en jakke til barnebarnet i samme farge, så kunne jeg liksom ikke si nei.  

Jeg fikk tak i riktig farge hos Saturnia Garn, men oppskrift var det verre med. Jeg ville helst ha en oppskrift som var tett opptil det jeg skal strikke (siden jeg ikke får prøvd den på underveis), men denne genseren var det nærmeste jeg kom med riktig strikkefasthet. Så dermed blir det en smule mer tenking enn jeg hadde planlagt, når hundegenseren skal gjøres om til en jakke med strukturmønster... 
Første stopp for å finne garn var Elna på Grünerløkka, men der hadde de ikke riktig farge. Dermed måtte jeg bruke gavekortet mitt på noe annet, og kom ut med dette. Nedsatt med 30% fordi det skulle ut av sortimentet, så jeg håper at jeg kjøpte nok.
Hva det skal bli? Jeg tenkte genser, men så ofte som jeg strikker plagg til meg selv, så kan det hende garnet går ut av produksjon før jeg får ut fingeren...
Til slutt får du se vår nye hagegjest, som kom og forsynte seg av fuglematen fem dager på rad i forrige uke. Søt, hva! :o)
Brukt: 1766 + 70 + 66 = 1902 g                   
Gitt bort: 284 g
Kjøpt: 950 + 850 = 1800 
g
Fått: 0 g
 4 kommentarer:

 1. Det første sokkeparet var jo bare knallfint! Har lagra oppskriften ;) Godt du kom i mål med pulsvarmerne, blir spennende å se resultatet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja de er fine, jeg kommer stadig tilbake til dem.
   Jeg kom i mål, og bilder kommer. :)

   Slett
 2. Fine sokker! Mønstre som ser kompliserte ut, men som er enkle å strikke, kan man like!

  Jeg styrer langt unna koksgrått garn, eller prøver i alle fall. Ser jo ikke maskene, og så er det håpløst å fotografere. Har funnet ut at lyse farger er tingen til teststrikk. (Tror vi strikker de samme, hihi.)


  Fint nytt garn, og koselig gjest i hagen. :)


  SvarSlett
  Svar
  1. Disse sokkene er en favoritt, tror dette er syvende paret jeg strikker. :)

   Jeg tenkte visst mest på bruken av vantene da jeg kjøpte garn, for jeg vet jo at koksgrått er umulig... Men nå er de ferdige! Det blir artig å se dine også, hvis du strikker de samme. :)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...