torsdag 26. november 2015

Resteragger i herrestørrelseDe siste årene har jeg pleid å sende strikkede ting til Kirkens Bymisjon, og jeg tenkte å gjøre det samme i år. Men da jeg gikk gjennom hva jeg hadde av ferdige ting så var det ikke så mye som kunne passe til menn, som de primært samler inn til.

Men garn hadde jeg jo :o) Jeg fant frem tre nøster Mor Aase raggegarn som jeg rasket med meg under garnbyttet på strikkefestivalen på Deichman for noen uker siden. Raggegarn kommer alltid til nytte!

Sokkene fikk ekstra lange skaft og er ca str 42-44. Bra beregning av garnmengden, her ser du hva som var igjen:
Jeg går løs på et par til mens jeg er i siget, dette bør også holde akkurat til et par i herrestørrelse. Utfordringen her er at de røde nøstene er litt forskjellige så jeg kan ikke bare bruke ett nøste pr sokk som på de grønne.

Det har kommet litt garn inn også... Jeg hadde samlet opp ikke mindre enn tre gavekort hos Elna symaskinsenter på Grünerløkka (gave fra sjefen når salget på jobb går over budsjett. De andre får vin, jeg får gavekort på garn. Flink sjef.) 

Brun, turkis og hvit er tykk merino som jeg kjøpte for noen måneder siden, dagen før jeg fikk et nytt gavekort. Planen var å bytte det i garn til et større prosjekt, men så langt kom jeg ikke før det tredje gavekortet kom... Dermed kunne jeg planlegge noe enda større, men så tok beslutningsvegringen meg og alt er blitt liggende på vent. I går fikk jeg omsider kommet meg innom butikken på vei hjem, og her er resultatet. De tre nøstene med tykk merino kunne ikke byttes fordi fargene var gått ut i mellomtiden... Det fjerde byttet jeg i gul tynn merino, og så ble det gult for resten av penga. :o)

Hva jeg skal lage av alt det gule? Næsj...det blir kanskje en genser...eller et teppe...eller...?

Brukt: 5010 + 136 = 5146 g
Gitt bort/kastet: 
5587 g
Kjøpt: 4850
g
Fått: 8644 + 750 = 9394 g4 kommentarer:

 1. Hihi, da jeg så innlegget i blogrollen min trodde jeg det sto hesteragger! Så produktiv du er om dagen. Her skjer det lite, jeg strikker sakte på et par resteragger og i går nistrikket jeg på en barnelue som i dag viste seg å være for liten og måtte rekkes opp. Jeg sitter igjen med hull på fingeren og må ta strikkepause :p

  Fin garnhaug :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, jeg glemte jo å kommentere selve sokkene! De var fine, de også! Du er så flink til å lage fine restesokker, også de fra forrige innlegg i Sterk var veldig fine.

   Slett
  2. Nei, jeg har ikke begynt å strikke til hester riktig ennå. ;o)
   Takk, det er morsomt å strikke av restegarn, jeg liker utfordringen med å få garnet til å strekke til og det å få sokkene like.
   Håper fingeren blir bra fort! *blåser på*

   Slett
 2. Så flott at du strikker sokker til å gi bort! Det røde garnet bruker du kanskje vekselvis annenhver omgang eller sånn, da synes ikke fargeforskjellen? Og det gule garnet har en flott farge, skikkelig knall. Kos deg med valg av mønster :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...