fredag 2. januar 2015

Håndarbeidsåret 2014


Godt nytt år!

Mitt siste prosjekt i 2014 var disse sokkene som ble ferdige på nyttårsaften. 112 g Fabel i tre ulike farger, strikket med dobbel tråd på p 3. 48 masker.

Jeg må innrømme at jeg synes det er gøy med rester! Her fikk jeg brukt resten av det gråmelerte som jeg brukte til herresokkene i forrige post, 70 g rosamelert og to små nøster grått.

Forleden fikk jeg en kommentar til innlegget med stripesokkene om det ikke var slitsomt å passe på at alt ble likt bestandig, men nei, det synes jeg ikke.
Jeg har aldri tenkt på at det kan være slitsomt, det er bare naturlig for meg å gjøre et så pent arbeid som mulig. Hvis jeg skulle slurvet i vei uten tanke på hvordan ting ble seende ut så ville jeg hverken hatt glede av prosessen eller det ferdige produktet.
 
Så jeg fortsetter med pirket mitt og trives med det. På disse sokkene for eksempel, er det nøyaktig like mange omganger av hver fargekombinasjon selv om det ikke ser sånn ut. ;o)
 


Medregnet disse 112 grammene fikk jeg brukt 6669 g garn i 2014.
Jeg ga bort/kastet 3487 g, kjøpte 5150 g og fikk 2796 g. Til sammen ble det en reduksjon av lageret på 2210 g, og det kan jeg ikke være annet enn fornøyd med!
    

----

Året 2014, tilbakeblikk og statistikk: Det ble ca 80 prosjekter med stort og smått.

Sokker havnet øverst på listen med 21 par.På andreplass kom luer, med 18 stk.Pulsvarmerne tok tredjeplassen med 13 par.Resten av prosjektene fordelte seg på ymse kategorier.

Tepper:


Strikke- og hekledyr:Votter og diverse.I mai var jeg med på Hemmelig Uvenn (HUV) på Hobbyboden, og fikk 2,7 kilo mer eller mindre ukurant garn i posten. Det så ille ut ved første øyekast, men jeg greide likevel å bruke 2 kilo av det i løpet av sommeren.

Rart at det skal være så morsomt med andres restegarn, men det er en artig utfordring å finne ut hva man kan lage av elendigheten. For selvsagt skal garnet brukes! 
Jeg tok for meg en og en garntype for å holde oversikten. Hvis jeg hadde noe i lageret av samme sort så tok jeg det i betraktning, og så kunne jeg starte letingen på Ravelry for å finne prosjekter som kunne passe med garntype og mengde.  Dett var dett, nå ligger strikkeåret 2015 foran oss med blanke ark, og jeg tenker jeg starter med å legge opp til et par sokker. ;o)

20 kommentarer:

 1. Well done, som vi sier på godt norsk.
  Nytt hos meg iår er at jeg atter en gang skal telle gram og magebånd.
  Da jeg strikka som "værst" blei det ca 20 kg per år, er nok ikke der idag,
  har for mye annet å gjøre. Men vi får se da.
  Godt nytt år og god helg

  SvarSlett
  Svar
  1. 20 kg per år, da hadde du vel ikke tid til mye annet nei...! Lykke til med telling, jeg skal nok følge med og se hvordan det går. :o)

   Slett
 2. Mye fint her hos deg, og ekstra spennende å se hva du fikk utav HUV garnet.
  Nytt håndarbeids år står foran oss, og det blir fint å følge med deg også i 2015 !
  Ønsker deg en fin helg og forts godt nyttår :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, ja HUV er gøy! Blir det en ny runde så melder jeg meg nok på igjen. :o)

   Slett
 3. Godt nyttår. Mye fint du har laget i 2014. Jeg har også tenkt å starte det nye året med å strikke sokker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår til deg også! Sokker er visst det jeg alltid ender tilbake til, er ferdig med årets første par allerede. ;o)

   Slett
 4. Så mye lekkert du har laget i året som gikk. Godt nytt hobbyår.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, og godt nytt hobbyår til deg også!

   Slett
 5. Kjempeflott produksjon :)

  SvarSlett
 6. Stor produksjon, spesielt på sokkefronten. Koselig med oppsummering av året. Ønsker deg og dine et riktig godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår! Sokker er liksom så greit å strikke så det er det jeg alltid tyr til når jeg ikke helt vet hva neste strikketøy skal bli. ;o)

   Slett
 7. Du produserer mye fint! Kjenner meg igjen i det med å telle omganger på restesokker, liker at det ser ordentlig ut jeg også.

  Jeg våget ikke å telle opp alt jeg strikket i fjor, hehe. Starter heller med blanke ark i 2015. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ordentlig må det være!

   Du strikket ihvertfall mye ifjor, det er sikkert! *tommelopp*

   Slett
 8. Så mange fine ting du har strikket :)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med ny blogg! Her er det mye enklere å kommentere enn på den forrige bloggen din (den FØR Woolspire), så da kan det ratt tenkes det kommer en kommentar fra meg i ny og ne :-)
  Restestrikking er jo noe av det morsomste, enig med deg der! Og nå har jeg nettopp arvet en haug med virkelig årgangsgarn - av typen som lukter "møllsikret" lang vei. Gleder meg til å gyve løs på det.
  Imponert over produksjonen din i 2014!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, og godt å høre at det er enklere her.

   Du har da produsert litt du også, og jeg gleder meg absolutt til å se hva du lager av årgangsgarnet! :o)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...