søndag 28. desember 2014

JulesammendragVel overstått, håper du har hatt en super jul! Vi var så heldige å kunne gå bort både julaften og første juledag, men annendag var det vår tur til å stelle i stand til familieselskap. 9 gjester i tillegg til oss selv, og jeg som ikke er spesielt glad i å lage mat i utgangspunktet... Men det gikk heldigvis bra, vi serverte laks som falt i smak hos de fleste. Etter flere dager med ribbe og den slags var det godt med fisk som en avveksling.


----
Flodhesten Flodi  er et fullverdig familiemedlem og måtte selvsagt få julegave han også. Men hva i all verden skulle jeg finne på? Tidligere år har han fått lue, teppe og pute, og i fjor fikk han røde sokker og nisselue.
 
Et kosedyr kanskje? Det måtte så klart være en flodhest, så jeg lette på Ravelry og bestemte meg til slutt for denne.Jeg fulgte oppskriften så godt jeg kunne på hodet og kroppen, men det ble litt uoversiktlig etter hvert. Plasseringen av bena stemte ikke i det hele tatt, så der måtte jeg improvisere. Det samme gjorde jeg med selve bena, jeg laget føtter så han kunne stå. Armene har fått noen masker ekstra for ikke å se så tynne og pinglete ut.
Halen i oppskriften ble bare en klump, så den droppet jeg. Det var sent på kvelden lille julaften og jeg orket ikke begynne å surfe etter flodhesthaler, så det ble improvisasjon der også. Han fikk i hvert fall en hale, riktig eller ikke.
Han ble 15 cm høy, inkludert ørene. Garnet er en rest Tuva etter gryteklutene jeg strikket i høst, heklet på hekenål nr 3. Garnvekt 29 g.
----

Jeg hadde allerede begynt på restesokker, som måtte legges til side mens jeg heklet flodhest, men når julaften var over kunne de strikkes ferdig.Strikket i to farger Fabel pluss spettete sokkegarn fra Tiger. Jeg la opp 52 masker på skaftet og felte til 54 på foten. Strikket på p 3, vekt 130 g, størrelse 43-44.


Disse går til neste års Hjemløsinnsamling hvis det blir noen. Hvis ikke finner jeg sikkert noen andre å gi dem til.


Brukt: 6398 + 29 + 130 = 6557 g
Gitt bort/kastet: 3487 g
Kjøpt: 5150 g
Fått: 2796 g
    

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk takk, jeg ble ganske fornøyd selv også. :o)

   Slett
 2. Fin mini-flode du heklet:-) Så kjekt du er igang med hjemløssokker igjen! Jeg har tenkt tanken, men er ikke igang riktig enda. Men har mere sokkegarn å bruke opp, så det blir nok noen par herifra etterhvert. Det blir visst innsamling i 2015 også :-)

  Her begynner influensaen å gi seg, så da frister det å så smått begynne å strikke igjen. Juhuu!

  Fortsatt god romjul! :-)

  SvarSlett
 3. Ja lille Flodillo ble søt han. :o)
  Jeg trodde ikke jeg hadde mer hjemløsgarn, men etter en liten opprydning så fant jeg noe likevel gitt. Men nå er det tomt for ukurant garn i herrefarger, så jeg har begynt på et damepar i stedet. Inspirasjonen til å bruke restgarnet på denne måten kom fra deg, så jeg ser frem til å se flere sokker fra deg også. :o)
  Fint at du er oppdatert når det gjelder innsamling!

  Og godt å høre at du er på bedringens vei!

  SvarSlett
 4. For en søt liten Hippo, han blir nok god å kose med for Flode.
  Sånt pirk har ikke jeg tålmodighet til ;o) Vel overstått og godt nytt år

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår til deg også!
   Du lager da mye som ser pirkete ut du også, alle de små glassbrikkene for eksempel.

   Slett
 5. Så søt liten flodhest! Heldige Flodi :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ja da, han er fornøyd med å ha fått en lillebror. ;o)

   Slett
 6. Så søt flodhest!

  Godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk, og godt nyttår til deg også!

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...