mandag 15. desember 2014

Striper i lange baner


Stripesokker strikket i Regia Design Line Ombre Stripe by Kaffe Fassett. Litt av et navn på et garnnøste eller hva...

Nøstet ser du til venstre på bildet her, og under ser du hvordan sokkene ble. Av utseendet på nøstet trodde jeg resultatet skulle bli mer spettete enn stripete, men der tok jeg altså feil.Siden det ble så tydelige striper var jeg nødt til å få sokkene like, ellers ville det sett rart ut. Hadde jeg visst det før jeg begynte å strikke så ville jeg merket meg et nøyaktig startpunkt på tråden så jeg visste hvor jeg skulle begynne på sokk nr 2, men nå ble jeg nødt til å prøve meg frem...

Første forsøk ble feil, men andreforsøket så såpass lovende ut at jeg fortsatte å strikke. Jeg målte og sammenliknet med jevne mellomrom, og sannelig stemte det ikke hele veien ned!

Jeg måtte justere litt etter hælen på begge to, og ta av 30-40 cm for at det skulle komme en lys stripe på rett sted. Da gjorde det ikke så mye med to oransje striper etter hverandre.64 masker, 3 rett, 1 vrang. Strikket på firkantpinner 2,5. Vekt 70 g.

Brukt: 6287 + 70 = 6357 g
Gitt bort/kastet: 3487 g
Kjøpt: 5150 g
Fått: 2796 g

14 kommentarer:

 1. Så flotte sokker! Jeg skulle ønske at jeg hadde litt mer tålmodighet til å strikket sokker - jeg blir litt lei av ting man må strikke 2 av...

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Det er litt styr med to ja, men samtidig er det greit å strikke noe som kan brukes og jeg bruker ikke lue. ;o)

   Slett
 2. Flotte flotte sokker :-) Er selv ved at strikke sokker af samme garn, dog i andre farver :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du liker dem! Håper jeg får se dine, er spent på hvordan de blir i andre farger.

   Slett
 3. Kjempefine! Skjønner at det skal litt mer til enn å bare strikke i vei fra disse stripenøstene, men de ble jo perfekte!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Jeg kunne jo bare ha strikket i vei, men er man systemfrik så er man systemfrik... ;o)

   Slett
 4. Flotte sokker i herlige farger!!
  Må også få stripene til å passe når jeg strikker ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant. ;o) Hvis stripene ikke blir så tydelige så klarer jeg faktisk å la sokkene bli forskjellige, men ikke med garn som dette... ;o)

   Slett
 5. Se der ja! Fine sokker med imponerende navn. :)

  Vanskelig å gjette hvordan resultatet blir bare ved å se på nøstet, så det er jo litt spennende. I grunnen penere med striper enn med bare fargespetter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker fargespetter også jeg, ble bare overrasket over at dette ble så annerledes enn jeg trodde.

   Slett
 6. Digger de fargene og må si som momouna, ikke mulig å se at det skulle bli sånn nei.
  Ha en flott kveld videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Morsomt med farger! For noen år siden hadde jeg aldri trodd at jeg skulle bruke noe annet enn svarte sokker. ;o)

   Slett
 7. Hender det noen gang at du klarer å strikke sokker der ikke perfeksjonisten i deg tar fullstendig overhånd? Er det ikke mentalt slitsomt å være så nøye at du ikke får fred før fletter går rett vei og at stripene kommer nøyaktig på samme sted? Det er ikke vondt ment fra min side, jeg er bare oppriktig nysgjerrig!! :-)

  SvarSlett
 8. Ja, med selvstripende sokkegarn hvor stripene ikke blir like tydelige og avgrenset så greier jeg fint å la sokker bli forskjellige. De har vel å merke likevel samme antall masker og samme antall omganger. ;o) Det er ikke slitsomt å være nøye, tvert imot. Jeg blir glad og fornøyd over å gjøre et pent arbeid. Dersom jeg skulle slurvet i vei uten tanke på hvordan det ble seende ut så ville jeg vært misfornøyd med både prosessen og produktet.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...