tirsdag 9. desember 2014

Astrid, mi modifiserte Astrid!

Opprinnelig datert 25.11.14


Etter å ha lest mye positivt om denne boken så bestilte jeg den på biblioteket for å ta en titt. Det var ikke veldig mye som falt i smak, men noe fint var det.



Mønsterstrikk er ikke helt min greie, men jeg hadde lyst til å prøve meg på et par likevel. Og siden jeg DUGGer og ikke skal kjøpe garn hvis jeg ikke trenger det, så valgte jeg et par som skulle strikkes i Finull som jeg har en god del rester av. Det er vel egentlig mest Pt2 og Tove jeg har, men jeg pleier å bruke disse garntypene om hverandre uten å merke noen forskjell.


Hils på Astrid! Bunnfargen her er Tove, det var resten av nøstet jeg brukte til sauer på Sinnasaujakken. Beige og turkis er Pt2 som har ligget siden tidenes morgen, eller ihvertfall siden jeg hadde dilla på å lage tovede vesker for x antall år siden.



Astridvottene har egentlig en latvisk flette nederst og så en mønsterbord på mansjetten. Latvisk flette fikk jeg ikke til etter instruksjonene i boken, selv om jeg har strikket det før, på disse luene. Mønsterborden likte jeg ikke helt, så jeg lånte heller stripene fra votten Signe.



Som du ser er det ikke akkurat vottevær i hovedstaden. Jeg er ikke noe vintermenneske så det passer meg helt utmerket! Og Akerselva den gamle og grå passer uansett bedre som bakgrunn for disse enn hvit snø.



Jeg kuttet noen omganger på tomlene for å få samme avslutning på mønsteret som på selve votten, men de er likevel litt i lengste laget.



På tomlene plukket jeg opp en maske ekstra i hver side slik at det ble en hvit kantmaske på hver side av en farget midtmaske, akkurat som på votten. Tomlene skulle egentlig hatt dobbel rad med fargede masker og ingen hvit kantmaske, men det syntes jeg ikke ble noe fint.



Vottene er strikket på strømpepinner 2,5 og veier 64 g. Ikke stort i forhold til all jobben, men det bidro ihvertfall til at jeg har rundet 6 kg garn brukt i år, og det er jeg fornøyd med!


Her er ennå et resteprosjekt, et par omvendte pulsvarmere. Når fargene byttet plass ble det mer enn nok garn til et nytt par med Broken Seed Stitch-mønster. Strikket på p 2,5 denne gang, og de veier 34 g.



Jeg liker nok disse best. Eller forresten, de forrige er jo også fine...


Brukt: 5965 + 64 + 34 = 6063 g
Gitt bort/kastet: 3487 g
Kjøpt: 5100 g
Fått: 2796 g

6 kommentarer:

 1. Velkommen hit, jeg stortrives. Har enda mye å lære,for jeg har flere ting jeg vil endre hos meg, men det tar tiiiid. I januar kanskje. Blei jo helt forvirra der du var sist, bare rot og vanskelig med oppdateringene også. De vottene er bare rålekre, har boka og har desverre bare bladd i den, mange ganger skal sies.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg håper det blir litt enklere her, det ser lovende ut så langt. :)
   Hyggelig at du liker vottene mine også!

   Slett
 2. Likte farge valget ditt på disse fine vottene.
  Og velkommen inn til blogspot gjengen . Det ble mye rot og møte besvær det her, både for bloggeiere og de som ville besøke og kommentere. Synd men sånn ble det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for både votteskryt og velkomst! Jeg tror nok jeg kommer til å trives bedre her. :)

   Slett
 3. De vottene er kjempefine og jeg elsker fargene!
  Velkommen tilbake til blogspot :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Inger! Minst like godt fellesskap på Blogspot som på Woolspire virker det som. :)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...