tirsdag 22. september 2015

BomullsdillaDe turkise gryteklutene ble ferdige til slutt de også, kryss i taket. Gudene vet hvor mange ganger jeg begynte på disse og rekket opp igjen... Det er rart hvordan enkelte prosjekter føles nesten overkommelige å gjennomføre, mens med et annet garn eller en annen farge så går det som en lek. Jeg heklet begge de røde på en dag, og hvor lang tid brukte jeg på de turkise, nærmere to uker...?


Bomullsgarn fra Søstrene Grene på heklenål 3. Vekt 80 g, størrelse ca 21 x 21 cm. Og kameraet får fremdeles hetta av rødt...


Det blir nok en julegave eller to ut av disse, her er jenta si som vet å tenke fremover! 


Mer bomull, nå er jeg virkelig kommet i siget. Tre nøster Tuva fra bomullsgarnposen er omformet til kjøkkenkluter av typen 2 rett, 1 vrang.
Strikket på p 3,5. Vekt 46 g pr klut, jeg valgte å stoppe litt før nøstet var tomt for at de ikke skulle bli alt for lange i forhold til bredden.


Disse går til datteren og faren hennes, og de blir neppe liggende så lenge som til jul. Strikket på p 3,5. Jeg la opp 60 masker og strikket 72 pinner.

Jeg strikket på disse på middagsbesøk i helgen (hos foreldrene mine, der er det lov å strikke), og moren min syntes det var utrolig smart med mørke kluter som ikke får flekker med en gang og sa hun kunne ønske seg noen sånne. Dermed måtte jeg innom Europris i dag for å se på farger. Det ante meg at svart hadde gått ut siden nøstene i posen min hadde rød lapp på seg, men de hadde fått inn andre fine farger! Jeg falt så klart for det grønne og måtte kjøpe med et par nøster til meg selv også, sånn i tilfelle fargen skulle gå ut før jeg rekker å komme meg på Europris igjen. ;o)
De fire andre skal bli julegaver.


Tenk at jeg planlegger julegaver allerede, jeg som er den minst julete personen jeg vet om... Det hadde bare vært så utrolig deilig å være ferdig med gavene i god tid før jul, og slippe den panikkangsten som pleier å gripe meg når det er to dager igjen til jul og jeg fremdeles ikke er ferdig...

Brukt: 2963 + 80 + 138 = 3181 g
Gitt bort/kastet: 3126
 g
Kjøpt: 1600 + 300 = 1900 g
Fått: 7544 g

----

Til slutt idag får du se helgens loppemarkedfunn. :o)

Et trykk signert Halle 51. Den eneste Halle jeg klarer å finne er Christen Halle, 1916-86, og signaturen ser ut til å stemme bra med bilder som ligger på nettet.

Norsk Kunstnerleksikon sier dette:
Halle har illustrert en rekke bøker, tegnet flere bokforsider for Aschehoug forlag, laget nærmere 100 ex libris og tegnet teaterplakater i 10 år for Folketeatret, Studioteatret, Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater og Riksteatret. Han tegnet kostymene til balletten Markisen for Den Norske Opera. H. har også laget akvareller og grafiske arbeider og har arbeidet med rått glass og ravennamosaikk.
Han skal få ny passepartout og så får vi finne en ledig plass på veggen.


En fin glassbolle fant vi også. Den er ikke mer enn ca 20 cm i diameter, men veier faktisk over 3 kilo...

8 kommentarer:

 1. Fine grytekluter og kjøkken kluter du har laget. Fine farger. Det er herlig å vite at noen julepresanger er ferdig. Eg har strikket sokker,så nå er de presangene ferdig. Ukene går fort nå,hvis vi har tenkt å lage noe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Ja det går faktisk utrolig fort... Sokker er supre gaver som pleier å bli godt mottatt. :o)

   Slett
 2. Så bra du kom i mål tilslutt og fine ble de :) Flotte kluter også!
  Så fine ting du hadde funnet på loppemarked, det trykket var kjempefint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du synes det! :o)
   Ja det hender at man finner noe fint på loppemarked, det hjalp sikkert at vi var tidlig ute.

   Slett
 3. Men de ble fine, de turkise! Ja, de røde også. Jeg er heller ikke så julete, men har faktisk også tenkt bittelitt på julegaver. Det hadde virkelig vært deilig å slippe å styre med det til slutt i år ...

  Veldig fint trykk, flotte loppemarkedsfunn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Huldr! Jeg begynner alltid tidlig med noen få julegaver, men så stopper det opp av en eller annen grunn og så får jeg det vanlige stresset i desember... Men i år skal det skjerpes! Ikke så dumt å få fordelt utgiftene litt heller, så man slipper å være fullstendig blakk i januar...

   Slett
 4. Fine kluter! Er inne i en bomullsperiode jeg også, men mine nøster blir til luer. Kjenner meg godt igjen i at et prosjekt kan gå lett som en plett første gang man lager det, og så stoppe helt opp neste gang. Bra at du fullførte da, og at gavelageret vokser. :)

  Så gøy med loppemarkedfunn, kjekt når man finner noe spennende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sett bomullsluene dine, de er fine! Jeg harforresten planer om en sokkegarnlue til snart. ;o)

   Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...