mandag 8. desember 2014

Sjalerf!

Opprinnelig datert  06.11.14


Shinkan-Zen var ikke veldig artig å strikke, men en grei erfaring å få med seg. Jeg likte kanten best både utseendemessig og strikkemessig. Det kan minne om patentstrikk, men er mye enklere å strikke. Strikk 3 r, løft 1 m av som om den skulle strikkes vrangt, med tråden på forsiden. Fortsett på samme måte og strikk alle pinner likedan, bare pass på at de løse maskene havner på rett linje.



Jeg strikket riller til halve nøstet var brukt, og så begynte jeg på"ribbe"kanten.


 



Første forsøk ble veldig stramt langs øverste kant, så jeg rekket opp og strikket en løsere kant som var foreslått i oppskriften. Den ble til gjengjeld veldig løs, så hele sjalet fikk en slags omvendt trekantfasong...



Jeg har lært at man ikke skal gi bort noe man ikke liker selv, men det var faktisk akkurat det jeg gjorde, jeg stappet det ned i posen med ting som skulle sendes til Juleflyet. Fargene er fine og det er mykt og godt, så jeg håper noen kan få glede av det selv om det ikke ble min favoritt.



Jeg har sendt av gårde ting til Juleflyet, Kirkens Bymisjon og Frk Badegakk, (bildet over) og nå går resten av beholdningen til Fattighuset (bildet under). Tanken var å plukke ut noe å gi til julegaveinnsamlingen, men så ble det for fristende å kvitte seg med alt.
18 luer, 10 par pulsvarmere og et sjal, håper det kan komme til nytte.


 
Brukt: 5791 + 102 = 5893 g
Gitt bort/kastet: 3487 g
Kjøpt: 5100 g
Fått: 2796 g

2 kommentarer:

  1. For en fantastisk gave! Hvilke mengder av flotte plagg du gir bort !
    Det kommer til å varme både inni og utenpå!
    God advent!
    ingridm( rav)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha! Det var også fint å få tømt lageret litt så det blir plass til nye ting ;)

      Slett

Takk for at du legger igjen noen ord, jeg setter stor pris på alle kommentarer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...